Tuesday, November 30, 2010

C0NTEST MANISNYA SENYUMAN

 
                                    aku ditag 0leh taik0 cucu at0k untuk j0in c0ntest niee...

  1.  Buat entry bertajuk CONTEST MANISNYA SENYUMAN
  2.   Letak BANNER contest di dalam entry dan LINK KAN ke blog ini.
  3.   Letak satu gambar yang penuh dengan senyuman.[gambar beramai-ramai. min 3 orang]
  4.  Bina satu ayat kreatif tentang gambar berkenaan.
  5.  Tag 2 blog yang lain.
  6.  Tinggalkan link entry anda di ruangan komen.
                                        [tak perlu follow dan letak banner di sidebar]

                                                    Tarikh tutup : 1 Januari 2011
                                              gamba aq ngan nieyh.... angk0t team lagi 2
dari kiri: sara,syazana,amira,saya dan syahira!!  
Ayat kreatif yang sempat fikir di kala sempit ni..
 
           BIAR BASAH PELUH, ASL KAMI SUMA TAK LENGUH UNTUK.......SENYUM!! 
               BIAR BUSUK SAMPAH,ASAL KAMI DAPAT SEDEKAHKAN.....SENYUM!! 
 
Sekarang saya nak tag!! taik0 at0k  dan taik0 mimie...   
 
  tengkiu dan sampai jumpa!!


Malas Nak Komen Like Jer

C0ntest gambar paling chill!!

Terbace waktu m00nwalking a.k.a. bl0g walking tadih...haha...memang best ah...dapat hadiah,dapat tayang muka n dapat jer la la apa ap p0n... nak usha gi kat ni...sifu hutan kabut~ bace ah inf0 kat situ...

 hah...nak sahut cabaran ni...x tawu la chill ke idak gamb0 nieyh...hahaha..hamik!! angk0t 1 team!!

CHILL BABY CHILL..RED 0N T0P 0F THE HILL!!    
bhaha...lawak tahap cipanzi bila teng0k balik!! saya minat warna putih, merah dan purple!! huhuu..hah!! task seterusnya lak!! tag kat...taik0 cucu at0k,taik0 mingming dan taik0 twit twit! hahaha...pening 0tak mereka... 2 ja dulu...nak wat benda laen lagi....bye...terima kasey!
Malas Nak Komen Like Jer

Saya BeNcI aMAt pHYsIC!!

salah siapa?? mungkinkah salah ibu mengandung? atau salah pemikir hebat zaman mat kilaw dan einstain? atau salau cikgu yang pandai? atau salah f0rmula yang membebankan minda tahap cipan maka kueh paw? kenapa banyak sangat f0rmula? accelerati0n,pascal,specific heat latern,lamda dan 'trili0n'an lagi yang masih aku x paham..penting ke kena paham? tak paham x b0ley kerja ka? aku x maw jadi engineer,arkitek atau pelukis pelan! kenapa physic wajib? x b0leh dr0p ka? arghhhhh!! banyak pers0alan bermain di sini..markah aku x lebih dari 65...kenapa?? sebab aku x suka...!! aku p0n taw jawab...sapa suka physic?? tayang sikit muka!! nak usha bhai~

meh  la t0l0ng bantu...t0langlah diriku yang sungguh hina dalam bidang ke'phisic'an ni..Add mathematic lagi menarik...!!(cakap cam sc0re jer,padahal hampas jugak!! huhu ) 2 ja...nak g sk0deng bl0g 0wang nie...j0m terjah!! hahah...terima kasey yer.
..
akhir sekali, saya memang tidak suka physic...terima kasey...

Malas Nak Komen Like Jer

seSAL kesaL MENYEsal ~

apa aku merepek ni?? haaa.. sebenarnya ada pr0blem ngan br0adband nie..s0 aku menyeru kepada sifu2 ku~~ sapa yang p0wer dan tinggi ilmu..t0l0ng la buat br0adband saya laju cam l0tus f1 tu..ni da berjambang tunggu d0k l0ad lagi...nak j0in c0ntest p0n terbantut!! ni antar guna mail jer...tapi tak pr0 la pulak nak edit2 guna email ni...ad0hai saket ati,limpa dan pancreas memikirkan benda ni... s0...sapa ada tips...?? share la bersama yer..k0ngsi ilmu dapat pahala taw!! hihi...0k..terima kasey..

selamat berjuang ( huh? )

Malas Nak Komen Like Jer

sukanya mereka buat entry!!

Ad0i...time bek0bar-k0bar hias bagi cun,nak masuk c0ntest, br0adband nie sl0w pulak..mana x nya daftar kat k0la lumpur guna kat penang bhai~ nak tukar almat nnti kena bayar sendiri pulak...sebelum nie ayah yang penyayang lagi hensem yang bayar..hihi...sambil buat nie bukak fb gak..kec0h pasal tiru identiti 0rang..c0py gambar 0rang tu buat harta sendiri pulak...alahhh...macam kak fatin liyana kena 2 la...letak nama h0ney marcell0( nama tiru kak irene lak) gambar guna gambar kak fatin lak...apa la manusia ni?? bersyukur la dengan rupa yang tuhan bagi...dah la tiru2 0rang..x cukup kasih sayang ke apew?? Nak feymes g masuk american id0l la!!

  Manusia...jarang bersyukur... bila fikir balik kita dapat suma nikmat..Sedara2 kita kat Israel 2 ape p0n x der...Kenapa depa x merungut?? Sebab depa bersyukur..depa rasa ada g yang malang...Aik?? apasal entry aq begitu mendalam kali nie ni?? cukup la dulu,nak g melawat bl0g 0rang nie!! menuntut ilmu kebatinan dan ke'blog'an lagi...huhu

terima kasih sudi membaca...selamat malam..sweet dream kr0h kr0h yerrr!!

Malas Nak Komen Like Jer

nuff NANGES!

nuffNANGES!!

oleh kerana sudah menunggu lebih dari sejam untuk l0ad saya mengambil keputusan nak sent guna email jer...jadi x tahu lah macam mana rupa benda nie nanti.. t0l0nglah..citer sikit pasal 0tai2ku yang dih0rmati citer la sikit pasal nuffnang nie..nak nanges jadinyer bila masih rm 0.00 taw!! baru pasang hajat nak bayar bil elektrik..(tapi rm 0.00 lagi...berangan jer laa)...da daftar...tapi apasal x jadi ape2 p0n...saya da p0st entry baru tapi dya cakap x der..0tai2 nuffnang ada lawat tapi kata x der..ke di0rang x update lagi?? gliteri punya hal pulak..macam mana 2?? daripada dok bukak benda nie x dapat apa2 baik dapat s0mething..baru berbal0i..acc kat churp2 p0n ada tapi still rm 0.00..haiya!! baru ingat nak berbakti kat umah tadi...s0,sifu2 dan taik02 nuffnang dan churp2...b0leh t0l0ng bantu?? saya budak baru...heheh..terima kasey ( muka berk0bar2 tapi br0adband sl0w pulak dah) *naseb badan la~~)



Malas Nak Komen Like Jer

Monday, November 29, 2010

mai PENANG?? cuba nie.....huhu

haaaa...rinie nak ctew sal PENANG!! Anak jati PENANG nak Habaq nie...kalu ampa maih PENANG..jangan lupa cuba makanan nie...melet0p punya arrr...SERIUS d0h!! ad0i...lapaq bukan main g aih...Da berDANGDUT da perot aq nie...

1. ASAM LAKSA!!
Gila bhai~ memang sedap..dengan belacan lagi wAHHH! Kaw punya...tapi aq x taw la kat mana yang paling best..Tapi yang aq taw...asam laksa memang best!!
2.Char k0ey te0w
pehh!! nie 1 g peveret aq...memang kenyang ah..kat tempat lain x sedap!! Harga dalam RM 3.00 ke atas anda akan dapat merasai nikmat yang perghhhhhhh...leleh!! hisy( makin kuat da bunyi per0t aq ni )

3. Nasi Kandar
2 dia!! trendmark PENANG!! kandar 1!! nak sedap g Gelugor atau tepi CIMB Bank kat bagan ajam.. Stail kandar ori punya...tapi aq x minat sangat la...Tapi kalaw mai mesti cuba ah...Law x MENYESAL!! hhaha..dalam RM 17.00 suma lauk dapat!! Kenyang 2 hari babe!


4. PASEMBUR
Fuhh!! SEDAP..Meleleh air liur pikir!! Adoi...x ley cita da...Nak g cari makanan luh...hahaha

5. Buah pala
Alahh..Kat jeti banyak..Murah lak 2..Beli pi 3 guni bawak balik... try ah..
 Amacam stail ak PENANG?? Try lah!! banyak lagi makanan best kat PENANG sebenarnya...Tapi x sempat la nak list suma...Tapi memang berbaloi lah...hehehe...x pew la...nak g beli char koey te0w nie...hahah
..slamat makan dan terima kasey!!
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, November 28, 2010

apA AKU UaT??

aish! k0i bapew da nie...mata x ngant0k g...ciap ley mesej ngan wawa g..sambil dok mengedit pic nie...aq memang skew ter0ka dunia IT ni...haha...sy0k2..x kesah 0wang skew ker ak..tadi lak ng0k citew sal itenet2 nie...ng0k aq da melalut...cam pa g...haha...aku nak g usha bl0g 0wang len lak ah...hmmm..nk ng0k mnatang pew yang aq edit tadi??
syazana mnat sangat harry...nah amik kaw..
baru lepas sunat nie...hahah..my c0usin...
minat yer!ciap aq upl0ad kat fesbuk g!!
 time d0k wat nie ley lak dyer terrestart...cam pa g...seb bek m0zilla foref0x ni changgiyh..hahah..nie sume aq kredit kat kawan bek aq ah...hahah..law nak try wat cam aq...aq da bagi link kat k0wang...ley la cuba ya...haha..sekian,slamat tid0...terimna kasey la sudi baca menda tah papew ni...nak tid0 lu...nak mimpi zaquan adha.~~hahahaha..gila t0i...
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, November 25, 2010

i need a fashi0n adviser please!!


help! help! help! macam nk kna penumb0k jer... tl0ngla..sspew yang terbace atau membaca entry ini..muka aq da memb0lat cam d0rem0n dah nie...sumer psal prednis0l0ne 2 lah....amendew uh?? 0bat daa...untuk naphr0tic syndr0me...hisy~0bat ni jaat taw ak...dya akan bgi mka pemakan dya( aq ah uh) tembam gla nk mamp0s...2 la skew ngat makan megi,jajan...nah amik kaw..setangki 0bat kena telan ari2!!
nmpk 0bat ini sila lari sebelum pipi anda jadi macam saya!
law dlu ley blit2 shawl...skang law blit!! huh! nk memalukan dri sendiri ah uh...s0 help me please!! aq ni da la anak tunggul..x dew sis nk advise sal ni...pkai tudung bawal jer b0rink sial aw...huh!! s0 spew yang bcew nie bgi la cdangan..aq kna mkan 0bat nie lama g aw..s0 x kan x ley nk pkai anything else than tudung ikan bawal uh... 0wang len ley pkai cun g0jes n menarik x kan aq kna seksa gini k0wt!! aghhhhh!! terima kasey la sapew yang membaca yep!! law bley meh la ramai 2 kitew k0men n bg pandangan!! heheh
Malas Nak Komen Like Jer

aduHAiii~

Arinie aq jlan ngan spupu aq mahfuzah...kt jusc0 jer...der mla2 kmi ja..intai nyer intai der kwan pujah nee..nma pa tah minah 2..dtang ngan pakwe dye..jujurnya pkwe dye AGAK cute ah...n minah niee pya 0utfit la yg myebabkan kmi terkandas ngan sampah masyarakat yg try nk ng0rat..kmi p0n tepaksa la f0ll0w dye..sbb aq da b0san gaban aq msj la syazana,shazril,wawa,syikin..~tengs syazana n syikin 4 reply me...hha..nyampah sbnarnyew..bkan lawa ngat p0n..arap jew menc0l0k mta gitu! mana x bkanan~ then kmi g tng0k HARRY P0TTER AND DEADTHLY H0LL0WS..best bhai~ aq nie mmang kipas-susah-mati cte ni...aq mnat spew g law bkan......c jahat yg evil drac0 malf0y!!
 n mnat elf yg chumel d0bby~ wei uduh bkan sbarang uduh~ seuduh dya dya cyang kawan taw!! tp dya mati...siyes yg aq mnat slalu sikit jew part..huh!
then lpas kuar dri cinema bdak2 f0rm 2 dua ek0r nie pgang tngan lak...d0h!! bkan aq dengki iri ati ka pa..tpi k0wang bru f0rm 2...sab0 ah..nk sangap ke terliur ke tahan ah...law pmr lpas x pew gak...law laki kaw 2 da der h0nda city sebijik x pew...nie dya p0n mak bapak dya sara g! blah ah wei!! stady luh....fuh~ puas ati d0h..hahaha...sjak smalam aq gian nk update jew bl0g nee.walaup0n x dew f0ll0wer kan!! hahaha...nie pas2 aq p0n brambus lah...aq bli starch n r0ti jew...mak aq blanjew mkan kt tesc0 lak...puh!! cedap...hahaha.. blik 2 aq tng0k ulangan flashf0ward...baru aq perasan ejen demetri n0h nie d samping encem dye gak sweet n penyanyang.
.kan bagus law sume laki kat dunia cam dya...tapi apakan daya lakonan semata-mata~~
Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, November 24, 2010

man 2 piCK!! =P

han geng
jensen ackles
noh hujan
azwin andy
chuck bass
wentworth miller
hahah...gle la...mesti k0wang mnat gak kat mmat kat atas kan?? aq n best fwen aq slalu brebut mereka..cceyt ayat! mmang sume x der yang nice tapi nk wat cne..heart g0es where its wants..n0 such directi0n..hahah.. da al ptah ati c zaquan adha 2 nk kawen!hha,..gla 0bses aq mnat dya..dri dya um0 18 d0h aq mnat..ttbe...huh!! lntak kaw la..bkan kaw knal aq p0n!! life must g0 0n... best berebut ngan geng aq..nk yg 2 la nk mmat nie la...tp bkn lay dpt p0n!! hha...mlam nie tng0k jensen ackles...brebut ngan wawa!!! seb bek dye x dew pepid nk blas..hmmmm..mk aq da berdehemmmm..nk s0h ms0k td0 la 2...ch0w!!


Malas Nak Komen Like Jer

sungg0H LAMBAT!!

LMA bbn0 aq x p0st ppew...mnew x nye lmbat glew nk l0ad mnda nie...hisyh!! mmndangkan da pgi buta nie...aq nk share sumthing yg ley wat aq snyum laaaa...nk taw pew...hhah....jap!! hha 2 mmat nie...knal ak?? x knal mmg lyak buang negara la w0iyh!! zaquan adha n aidil zafuan!!
Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...