Wednesday, December 15, 2010

J0m Kita Berkenalan!!

 
Rajinla pulak aku j0in segmen pacik ben... Sementara br0adband laju nieyh..huhuh..0k straight t0 the p0int jer...
    
    2. Mula buat bl0g bulan September tahun nie..
    3. F0ll0wer sekarang... 65 jer... huhuhu
    4. 10 k0t...maybe. tak p0n bawah lagi..huhuhu
    5. 2- 4.. ikut la... kalau berukbeng sl0w, sikitla..
    6. Bl0g best.. bl0g pacik Ben la kut..Dari celik mata sampai tutup balik mata berapa banyak entri baru..    Tak payah baca surat khabar dah... heheheh


Malas Nak Komen Like Jer

Aku Tak B0leh Jadi Wakil Rakyat!!

  Salam... Tajuk gila mendalam bhai!! Haiy0 sedih aku... Kenapa?? Sebab Bl0g Baru Pilihan punya undian tu lah!! Berapa ramai yang undi aku, angkat kaki?? Teng0k berapa ramai jer angkat kaki!! Sobb...sob.. ( meleleh air mata n the geng nieyh... )
 Jangan!! Jangan kecian kat aku!! Aku lagi kesian kat aku... Tapi untuk yang dah undi tu... Terima kaseh!! Mai Penang inf0rm aku ah... Aku bawak pekena nasik kandar baekk punya!! ( bayar sendiri ah ) hehehe...
  Nampak sangat 0rang tarak percaya bebelan aku nieyh.. Macam mana nak jadi wakil rakyat nieyh.. Ish3... Tak pa.. Kita bagi seni0r- seni0r ( maksud saya disini 0rang yang lebih lanjut usianya...heheh ) menang lah 0k!! ( dusta belaka! ).. Bagi seni0r kumpulan 2.... Ganbatte, Chaiy0k2, Gudluck 0k...
   Ish! Jangan kesian aku kata... Bagi sapa yang tak undi lagi... G lah kat Bl0g Pilihan Malaysia... Tak mau bagi URL lah takut hampa kesian kat aku lak!! Hahahahhaha.. Bye!! Nak pegi jenguk lembu, itik kat fesbuk lak!! Hehehehe.. Terima kaseh ya!!

p/s: Alahh, aku baru Ribena.. Ada banyak masa lagi... Huhuhuhu...
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, December 14, 2010

Dasat jugak Ilmu Pacik Eh??!

Haiy0... Salam n Selamat petang yepp! Haiy0... Kenal ak pak cik Azizan?? Tak kenal ker?? Aku pun baru kenal 2 hari lepas jer.. Dia nie lagi f0fulaf sebagai Pak Teh Azizan Pawang Diraja.. ( dari hari tu cakap pasal pawang n b0m0h nie ).. Had0i.. 2 hari lepas, kami pergi ( ayat! ) berubat kat rumah dia kat Jeniang, Kedah..
 Punyala ramai.. Ingatkan kenduri! Sakit lutut, sakit jantung, paru- paru,buah pinggang semua pergi mintak t0l0ng dia.. Resdung, mabuk perjalanan semua ada lah...

Mula- mula aku c00l jer,tiba- tiba bila teng0k pak cik yang paling mach0 n at0k yang paling t0ugh pun nangis n menjerit- jerit, aku pun apa lagi... heheheh... J0in nanges jugak la!! Hahaha.. Tak sempat buat apa p0n dah nanges ka?? Hahaha.. Aku da kecut per0it ( bak kata 0rang perlis ) keluar sembang ngan ayam jer... Hahah.. Takut la weyh!! Padahal dia tak sentuh p0n... Guna sireh pinang jer.. Tapi semua alat dasat ada la... Nak apa? Screwdriver? Ada. Hammer? Ada. Semua ada la... Tapi buat syarat jer la.. Tak sentuh pun.. Setelah semua 0rang dalam rumah tu pujuk dan aku pun dah penat nangeh.. Aku pun buat jer laa.. Halamak kaw!! Sakit maa!! Tapi dia tak sentuh pun... Haiy0y0...

Hari nie bangun jer tidur, aku terkejut, terpana n terkesima ( hampas jer ayat ).. Ada bekas jahitan kat tempat dia buat tu.. Tapi dia tak sentuh pun... Hairan bin ajaib.. Ramai cakap dia nie memang p0wer sampai Sultan pun rujuk kat dia.. Tapi apa p0n, semua kedasatan dan ke'p0wer'an dia dipinjamkan Allah semata- mata.. Sapa nak ikhtiar cara tradisi0nal b0leh la jumpa dia.. InsyaALLAH.. Kalau diizinkan Allah, sembuh..

p/s: Dia suruh makan sireh pinang n kalau ada jahitan tu jangan buang nanti berdarah.. Macam aku, nak teng0k p0n dah tak berani daaaa...huhuhuhu
Malas Nak Komen Like Jer

V0te 4 Me!!

Salam n selamat pagi sume... Amik kaw tajuk berterus- terang giler.. Sapa suka melanc0ng angkat lappy!!! Hah, j0m ik0t aku travel Malaysia!!! Mula2...

Pastikan kereta anda ada tayar.. Kalau tak der sila pergi bengkel dan servis kereta anda.. 
Kalau ada 0rang cuba tahan nak tumpang,endahkan... Mungkin dia bukan....huhuu
Jalan kaki maybe alternatif terbaik bagi 0rang yang mempunyai tayar tak mempunyai kereta.. 
Kita hampir sampai ke destinasinya ye... Harap anda bersabar..
L0r0ng gelap hati2... Dan jangan pandang belakang, kiri, kanan. Teng0k depan dan f0kus... Kita dah nak sampai dah!
0k!! Selamat datang ke z0n 54!! Bila dah datang...
 Kena la v0te... Penat taw aku amik gambar... Dah la nak upl0ad lambat... Senang jer nak v0te... Pergi je link..c00l n superb nie... n click v0te n0 54 yer... 54! 54! 54! hahahah... Tengkiu pada yang membaca yer.... Jangan lupa v0te taw!!
Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 13, 2010

Kempen Bl0g Pilihan Malaysia Bersama Ben Ashaari


 Assalamualaikum n selamat pagi...Huh!! Akhirnya,dari pukul 11.49 tadi d0k l0ad page nie taw... Bukak kat dashb0ard tadi ternampak p0st taik0 ben kiter nie... Macam ada kena mengena ngan aku jer ( terdetik kat hati.. huhu ) Tu yang excited nak j0in walaup0n lambat gila l0ad nieyh!! 0k.. Nie 1st time aku j0in segment taik0 ben nieyh...Straight 2 the p0int yerr...
  • Kenapa anda sertai contest ini BLOG PILIHAN MALAYSIA ?
  1. Sebab aku teringin nak j0in... Maklumlah baru wat bl0g semangat waja lagi...
  2. Sebab aku suka kawan ngan 0rang lain...Mesti ramai yang j0in, s0 kita dapat cari kawan baru...
  3. Sebab aku suka share cerita ( walaupun merepek ) ngan 0rang n aku suka bila 0rang share cerita dengan aku..
  4. Sebab bl0g taik02 kita ( bukan nak b0dek atau ape tapi memang semangat bila teng0k bl0g depa ).. Taik0 ben, taik0 marcell0's family n taik0 fatin...
  •  Kenapa anda rasa anda layak diundi ?
  1.  Sebab aku dah buat bl0g nie bersungguh- sungguh... Habis masa depan lappy bikin bl0g sampai lupa nak teng0kkan lembu, itik kat fesbuk...
  2. Sebab...kitakan kawan....hahah... Undilah n0 54 yer!!
  3. Sebab aku serius minat bidang ICT nieyh... Tak kira apa jenis p0n...
  4. Sebab aku se0rang penghibur!! ( tetiba jer kan? ) hehehe...
  • Ceritakan serba sedikit latar belakang blog anda 
  1. Sebenarnya bl0g nie muncul waktu aku kecewa ramai cikgu suruh aku tukar sek0lah sebab masalah kesihatan.. Sebak n sedih gila... Time 2 la muncul bl0g aku & Kenangan nie.. As a gift t0 all my friends n being very g00d human beings t0 me f0r all these years... Thanks guys...Hanya Tuhan dapat membalasnya!!
  2. Muncul pada September... Bulan di mana sebulan aku rehat kat rumah.. Tak tau nak buat apa, s0 aku try la masuk dunia bl0g nie.. Bulan nie juga bulan aku dan 2/3 k0nc0 baikku lahir...

D0ne..Huhu.. Terima kasey pada pembaca.. S0ri kali nie r0jak sikit... Aku harap hampa suma akan mengundi lah yer... 54 taw..54.. Ingat 54..!! Hahahah.. Pilihan di tangan anda.. Bl0g macam buku... Cuma tak payah bayar jer.. Anda yang tentukan bahan macam mana yang anda suka baca.... Tiada paksaan.. Sekian, terima kasey!! 54!! hahahhahahahah
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, December 12, 2010

D0kt0 ke B0m0h?

Salam n selamat tengah malam!! Da makan belum?? ( Tak habis2 makan!! ) Hehehe... Nak tanya hampa nieyh!! Muka exicited gila nak mati ni...hahahahh.. Hampa percaya tak b0m0h...Sapa percaya b0m0h angkat ketiak!!? D0kt0r cana lak?? Kalau diberi pilihan..hampa nak anak hampa kerja b0m0h ke d0kt0r??  Apa beza depa 2 nie??
  •  D0kt0r kena pakai smart2 pakai c0at, b0m0h serebeh serabai jer.. Lagi c00l! 0rang mai umah depa pakai kain pelikat n baju pag0da jer... Tak kesah p0n... 
  •  D0kt0r bayar mahal2... Kuaq air liur gerak 0t0t nak bercakap seminit p0n da kena cas... B0m0h cakap sembur2 kuar air liur bergelen -gelen tak kesah p0n....Bayar ikut ikhlas jer...
  • D0kt0r kena cucuk2, 0perati0n...paling k0man kalau dah sampai ajal...ki00k jer... B0m0h tak....paling k0man kena r0g0l...Kesah ker?
  • D0kt0r kena tembak mati law 0rang tak puas hati...B0m0h tak kena p0n... Paling k0man kena santet atau santau jer... Tak kesah p0n...
  • D0kt0r hari2 nampak nurse sepesen jer... B0m0h hari2 nampak '' unsur menyeramkan tak b0leh dimasukkan di bl0g saya..terima kaseh'' macam2 pesen.. Tak kesah p0n...
S0 sekarang macam mana?? Sapa v0te b0m0h angkat ketiak!! Sapa v0te d0kt0r ketiak 0rang sebelah!! Dah tak payah v0te 2 2... susah nak angkat ketiak... Senang v0te aku jer... Click n0mb0r 54 yer!! hahaha... (  alang2 kan...apa salah nya!! ) huhuhu.. Apa2 p0n.. Terima kasey kerana membaca yer...

p/s: aku ingat nak letak gambar..search kat mr g00gle then kuar gambar pelik dah tak jadi..hheheheh
Malas Nak Komen Like Jer

Friday, December 10, 2010

0rang Malaysia Gemuk??

0h tidak!! Eyh, salam kepada pembaca yer... Isu gemuk amat sensitip... Betul tak?? Sapa cakap tak tu memang tipu larr... Mana ada 0rang suka gemuk... Law dah tergemuk tu lain cita la kan?? Semalam..aku ada terbaca surat kab0r yang bila punya tah..kata 0rang kat Malaysia nie termasuk dalam carta 0rang gemuk kat Asia Tenggara... Siap ranking n0mb0r 6 lagi tuh!! cayalah 0rang Malaysia... Sihat2 belaka... Mana taknya...

  •  Pukul 11.30 malam masih lepak sambil menyuap kat rest0ren nasik kandar...
  • Sebelum masuk pejabat pekena r0ti banjir baek punya ngan ayaq k0pi panas...
  • Waktu rehat bedal kueh kat kedai Mak Nab 2 3 talam...
  • Balik rumah makan lagi nasi daging merah..( daging dalam peti tak habis lagi.. )
  • Malam singgah pasar malam cari makanan lagi..
  • Sebelum sampai rumah dari pasar malam, jumpa kedai laksa sedap beli lagi!!
  • Malam sebelum tid0 makan semua yang beli tadi..pastu kr000000hhh...

MANA TAK SIHAT BADAN??!! Tapi kadang2 aku terpikir nie suma bukan salah kita.. ( k0n0n.. ) Yer lah.. Sapa suruh depa bukak kedai makan banyak2?? Dah la sedap.. Murah pulak tu!! Mana tak terliur... Lalu jer tepi jalan..mesti ada gerai jual apa2.. Betul tak... Lalu k0t Grik yang hutan tebal2 tu p0n ada gak sec0tek 2 c0tek kedai makan... Sekarang nie salah siapa??

  • Salah penjual makanan buat makanan yang sedap ka?
  • Salah kita yang berp0ket tebal nie beli makanan ka?
  • Salah kita makan pastu tak reti2 nak bersenam ka?
  • Atau salah juruanalisa yang kata kita ranking n0 6 tu? ( jeles k0t..)
  • Salah siapa??

Hah??!! Macam mana mau bikin nie... Tak pa.. Kita pikir sama2... Aku nak gi makan ni.. ( makan lagi ).. Huhuhu... Selamat makan n terima kaseh yerrr!!
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, December 9, 2010

Rev0lusi Kp0p!

Salam dan selamat pagi...Setelah berlegar-legar di bl0g 0rang baru ada m00d nak betapa kat bl0g sendiri balik.. Teng0k ramai gak j0in Bl0g Pilihan 2... Huhuhu.. ( dengan rasa tergugat di sanubari )... Meriah skit t0i ak?? Dah aku nak teruskan ngan tajuk.. Ramai gila yang start minat Kp0p nie.. Sampai ada yang tak pandang langsung la artis Malaysia.. Kalau gegurl mesti kenal ngan Super Juni0r, Big Bang, ngan ShiNee kan??  Kalau laki mesti f (x), Girls Generati0n n the geng... Aku tak minat p0n depa suma nieh.. Tapi tersangkut gak lah dengan si Si W0n, Han Geng 2... Cerita k0rea bukn maen f0fular lagi sekarang... S0, macam biasa, aku kan suka bertanya.. Nak tanya lah nie... Kenapa...

  •  Drama k0rea k0rang layan leleh2 , drama r0syam n0r leleh2 anda layan tak?
  • Lagu k0rea k0rang layan henjut2 kaki, lagu N0ralija Idris Henjut2 anda layan tak?
  • Artis k0rea k0rang layan gelek2 buntut, artis Malaysia gelek2 buntut anda layan tak?
  • Weweks k0rea pakai chantik2 k0rang layan, weweks Malaysia pakai chantik2 k0rang layan tak?
  • Laki k0rea mekap fuhh hansem k0rang layan, laki Malaysia mekap k0rang layan tak??
  • LAYAN TAK??
suju ( hensem nie guna mekap ape ah ) huhuhu
Bad b0ys.. tak mekap ah nie...sebab 2 tak hensem...huhuhu

Ngehehe... Lu pikir lah sendiri kata hincik Nabil... Kalau suma benda kita d0k s0k0ng yang 0rang luar punya, baik tukar warganegara..Pegi ja duduk ngan minah2 atau mat2 k0rea ke apa 2..( cakap cam aku tak minat jer ) Udah lah dulu buat masa nie.. Bl0bye n terima kasey yar!!
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, December 7, 2010

T0l0nglah Jangan Bawa Handbag 2!!!

Salam dan selamat malam.. Aceyh, macam berita la pulak!! Tajuk cam aneh jer kan? Sebenarnya lama dah nak suarakan benda nie.. Cuma asyik terlupa jer.. Maklumlah banyak hal negara yang perlu diuruskan... Hihihi.. Tak der, semenjak 2 menjak nie, aku teng0k ramai dah kaum Adam menjadi mangsa kaum Hawa.. Bukan mangsa apa, mangsa bawa handbag B0niah, Padimu n Ker0k0dil hampa lah!! Pernah buat tak kat c0w0ks hampa? Laki mana yang pernah jadi mangsa?? Hangkat hid0ng sikit nak gelak... Bukan apa... Tak dak masalah aeyh... Cuma agak lawak... AGAK la...bukan ape..

hengseng kan??
Alahai!! Chanteknyer!! ( dengan hati yang membara)
  •  Mach0ngkah lelaki kepit handbag?
  •  Mithalikah pakwe kepit handbag?
  •  Bergayakah teruna kepit handbag?
Wewwit!! S0lute ah sapew yang t0l0ng bawak dengan ikhas hati 2!! Kalau t0l0ng pegang lain cerita nie lelaki 2 yang bawak dari awal sampai ke balik s0pping uh!! Wah!! Mendalam bet0l chenta ( bak kata mr. nakal ) lelaki tu kat waweksnyer!! Jeles aku... Hahaha.. Xpe lah... Nak gi g0dek2 game kat fesbuk nieyh.. Sekian, terima kasey!!

 p/s: gegurl...cari lelaki yang b0ley kepit handbag anda taw...huhu...senang citer..cari laki yang b0leh angkut suma barang anda di samping belanja anda masa s0pping!! hahaha... nasihat ini layak diabaikan yer!! huhu
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, December 5, 2010

Bl0g Baru ( 2010 ) Pilihan~


  Ngehehehe... Assalamuaikum n selamat nak masuk Magrib suma.. (muka berk0bar -k0bar nak g pasar malam lepas s0lat ) huhuhu... Setelah berm00nwalking 20 minit yang lalu, aku termasuk, terbaca, terf0ll0w n tertarik la ngan Bl0g Pilihan Malaysia nieyh... Di0rang ada wat 1 kateg0ri baru iaitu Bl0g Baru Pilihan... Bl0g yang wujud pada tahun yang gemilang  2010 nieyh jer b0leh masuk... S0 aku pikir cam nak masuk la...hehehehe.. Hajat di hati sebenarnya nak bagi bl0g nie dikenali la skit... Tak kata feymes yer... Dikenali...0k?? Alang2 aku bersemangat 0ltr0men wat bl0g 2 kan...Huhuhu

  Entry 1st yang aku buat adalah pada bulan kelahiranku ( nak gitaw jugak!! ) pada September 25... Lepas balik kedai mi hailam 2 terus semangat nak wat bl0g tak taw kenapa! Waktu 2 idea tak maw datang tapi hati masih nak wat s0 entry dia tak lain tak bukan pasal kengkawan aku lah!! Tajuk p0n tak b0leh blah dan macam nak mintak sagu hati jer iaitu aku b0hsan bukan aku b0hjan atau aku teh boh...

   Nie cuma cubaan nak cuba naseb jer la..Kalau nase bek.. Yahoo!! Kalau x.. Ya tima kaseh.. huhuhu.. 2 jer lah wat masa nie.. Terima kaseh yep!! bl0pbye!!
Malas Nak Komen Like Jer

Kenapa Lelaki Suka Perempuan Lebih Tua??

Trend kah? Fesyen kah? Eh,lupa! Asaalamualaikum n slamat pagi.. Sambung balik.. Kenapa?? Pasaipa?? ( Yang aku kalut ngat nie pehal? ) Walaupun aku masih Ribena,tapi aku pelik di sini...mengapa laki sekarang suka wanita (aceyh..) lebih tua... Aidil Zafuan, Zaquan Adha pujaanku, Andy Ekstranged, ( tadi aku ingat sekarang da lupa la pulak.. Ramai la p0k0knya...Tengsen aku ( apesal plk?? ) Huhuhu...Tak segan ker? Kalau laki tua lagi tu n0rmal la... Ish2...
  • Apa bezanyer?
  • Apa kelebihannyer?
  • Perempuan tu dah berkedut,laki dya maintain lagi...( ada can cari lain lah! )
  • Laki x matured p0n berkanan kah?? ( ceyh!! apehal )
Sebenarnya p0st nie dibuat selepas sebak menatap gambar Zaquan Adha tu...Yer la...5 tahun aku minat dia.. Tup tap tut tip nak kawen ngan orang yang paling aku suka ( konon ) Ayu Raudhah yang lebih tua.. Bukan sakit hati.. Jeles n frust ja...Huhuhu.. Dah la.. Bukan dia kenal aku p0n.. Nak m00nwalking lagi nieyh.. Bye. Sleep well kr0h kr0h yerrr... Terima kasey!!
Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, December 4, 2010

Baca Buku ke Baca Bl0g??

Hmmm.. Sejak munculnyer tekn0l0gi nie kita dah x payah baca buku kan?... Maksud akuh yerr la... Kalau dulu mana ley click2 cari kat Internet.. Kena gak kuar jalan cari buku kalau nak inf0 2... Sejak makcik2 n pakcik2 reti bukak bl0g sume ni, aku teng0k buku2 ,surat kabar, peta jalan suma dah tak laku... Cian 0rang yang  berniaga buku nieyh... Tapi aku heran... Kenape kalau...

  • Baca buku b0ring, ngant0k...Baca bl0g b0ring (cam aku nyer) x ngant0k p0onnn..
  • Baca buku selak skit da lenguh (ngada2 toi )...Baca bl0g click2 x kesah po0nn...
  • Citer kat buku lawak x gelak...Citer kat bl0g x lawak gelak po00nn..
  • Harga buku mahal kesah... Harga letrik kena bayar bab d0k baca bl0g mahal x kesah po00n..
  • Baca buku sampai k0l 3 pagi ungkit... Baca bl0g k0i 3 x ungkit po00nn..
  • Tulis sikit kat buku ,penat...Wat p0st kat bl0g x penat p00nnn
  • Baca buku ley rabun.. Teng0k skrin lappy berjam-jam x der pape p0n...

Kenape yekk?? Rasa cam 2 tak...Ke aku yang sawan sebab da k0l 3 nie....Alaa,ramai agi x tid0...Malas ah nak latak pic kali nie...Nak g m00nbl0cking... Ape aku meraban nieyh..0k yer...Bye, TERIMA KASEY yer~~Selamat pagi (terima kasey pampers...dalam ati...huhuhu)
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, December 2, 2010

AKu mASIH tAK pAHAM!!

 Sebagai penuntut baru lam dunia bl0g nie... Mana la ramai f0ll0wer... X pe x kesah g.. Aku tak pandai ngayat p0n.. Membebel pandai ah... Kengkawan aku tak minat lak s0sial netw0rk cam ni... Lagi la x dew pingikut.. Dok layan FB jer.. Sempit ah 0tak... Ni hal Nuffnang n Churp2 nie.. Teng0k kat bl0g 0wang len ada.. Aku p0n nak la jugak!! Bila dah ada... X reti lak... Sadis jadi aku nie.. Punya d0k bukak sampai ketagih la... Tapi still x masyuk2.. jap aku ada s0klan untuk dijawab!! Taik0/ sifu/ b0ggers tegar yang pahm mintak t0l0ng jawab yer... Saya budak baru belajar, kalu salah t0l0ng ajarkan... Huhuhu...

  1. Nuffnang nie x update earning ker,memang cuma ada habuk ngan butterfly dalam acc0unt aku ni?
  2. Yang Churp2 nie bila 0wang click link kita baru dapat duit ka?
  3. Apa yang buat k0wang dapat duit banyak ngan Nuffnang ni? p0st banyak kah? Ramai click ads kah? 
  4. Cuba la jawab... Aku ngah buntu nie?? Mari bantu aku yer...

Pasal duit memang aku laju n suka!! 2 yang nak taw 2... Alaaa...Hangpa suma p0n suka jugak kan? kan?
Huhuhu... Da hampir putus asa!! hampirlaa... ( 'Malam nie aku nak bukak lagi!!'dengan semangat di dalam hati).. Terima kasey!!
Malas Nak Komen Like Jer

Hari Paling MALANG!!

  HUH~malang sungguh ari nie... Lepas 1 jadik x sempat selesai jadik 1 benda lagi!! Camni...memula aku n mak aku pegi umah lama kami...(bebudak yang sewa x bayar sewa, pegi nak rantai la...huhu ). Memula x nak masuk, tapi mak aku teringin plak dah!! Masuk la.. Terkejut penguin laut bila teng0k rumah kami yang sebegitu indah dulu jadi cam kandang lembu gugur anak 4 ya!! Dengan hidangan kasut2 Nike, Adidas dan Bata bergelimpangan, t0t0 dan selimut dikumpulkan serta x kurang juga ar0ma yang begitu menawan!! X b0leh buat menantu bet0l!! Akhirnya kami tanpa belas kesian,mengambil peti sejuk, dumbel dan kertas periksa mereka sebagai cagaran dan merantai pagar dengan rantai besi 2 kaki 500 g... Hamik kaw!!

  Kami suma cadang nak teng0k wayang la...Lepas hidangan wayang gambar sadis tadi ingat nak teng0k ngankung ker apa ker.. Tetibe, pak cik aku kluar keta dengan niat nak beli sirap bandung n lupa nak mati enjin...Kunci keta lak ada kat dalam..  Paham jer la apa terjadi selepas tu.. Aku, pak cikku, makku akhirnya ngangkung mncangkung diluar keta kancil tak basuh 5 bulan itu di tengah2 jalan depan warung... 3 st00ges...
kami...tadi...( tapi kami ngankung )
  Setelah pandangan kesian ,hiba ,pilu dilemparkan diiringi jampi serapah pacikku,akhirnya ada s0rang mamat berapr0n datang... Setelah menceritakan pengalaman manisnya di l0kap selama 6 tahun,beliau meminta izain mencuba membuka kereta malang itu... Skill dah ada, alat pulak x da.. Pembaris besi x der.. Dia p0n guna la dawai yg ada kat warung nasik lemak dan cuba buka... HAMPAS!! X b0leh..

aku rasa tadi dia pakai apr0n!
  Kemudian ment0l lampu menyala atas kepala mak aku...0leh kerana beliau se0rang pelajar cemerlang dengan k0kurikulum bebas d wak2 muda2 dulu... Dia berjaya membukanya... Syabas!! Umi memang cemerlang!!

dia nak buat tu...

   Sampai di Sunway nak teng0k wayang (naik kereta malang tadi la... )..Tiket wayang pula habis...M0vie seterusnya pukul 11... Kalau nak jadi sambal petai ulam raja (kata ayah dah 0pahku, setelah kmi tlip0n mereka ) TENG0KKLA!! laung ayahkku.. Syabas malang lagi...
nak gi makan

  0k x pa... Kami pegi Tesc0 plak nak makan... Nasik ayam kentaki kesukaan kami dah habis... tahniah sekali lagi... Last2 nie jer habuannya...

h0t plate mee special

  Itu saja...Malang betul 0rang yang membaca kisah malang 3 serangkai ini... Terima kasey!!
Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, December 1, 2010

JUAL R0K0K KAT BUDAK BAWAH UMUR!!





B0leh ke jual r0k0k kat budak bawah 18?? 

Bukan tak b0leh ker?? 
Kenapa kedai tadi selamber jer jual?
Nanti budak tu sakit sapa nak jawab? 
Mak bapak budak tu tahu ker? 
Tak takut mati ker? 
Tak maw kawen ker?? ( s0klan gedik...abaikan! ) 
Tahu tak r0k0k tu bahaya? 
Tahu tak daripada beli r0k0k b0leh beli banyak ch0ki2?
Tahu tak per0k0k ni bajet c00l tapi hampas?? 
TAHU TAK?? TAK TAHU....
meh nak bagitahu...  

Per0kok ni B0D0H dan tak c00l!!

Lama dah hidup?? 
Dah nak mati ker?
Dah banyak pahala ker??
 Dah mintak maap kat suma 0rang...Ye la..0rang tak sayang nyawa!!

 w0i KEDAI!! 
 Kaw bersalah taw tak!! 
Per0sak anak bangsa jerr ( aceyh! )

Sudahlah...Malas nak cakap dah...Nak gi teng0k tv lak...( ye ker, sambil memeluk bantal busuk dan menarik selimut... ) Terima kasey!!
per0kok!! saya mintak maap
Malas Nak Komen Like Jer

R0CK KER ANDA??

Apa 2 r0ck??
Lu mamat and minah r0ck ker?
Rock memang kena cakap lu gua ker? 
Rock kena simpan rambut panjang ke tumit ker?
R0ck kena pakai baju carik tampal dan lubang2 ker? 
Best ker jadi r0ck? R0ck kental kena buat suara serak itik bila cakap ker?
Kena buat muka bengis setiap masa ker? 
Mamat minah r0ck x b0leh maen ngan budak2 ker?

Dapat idea ni waktu dengar Riuh Pagi Era tadi..Banyak 0rang berlagak r0ck..Setakat cakap lu gua, baju carik,muka zi0nis 2 b0ley jalan daaa... Bagi aku r0ck tu c00l... x sentiment0l, jiwang hingus!! X payah la pakai kaen buruk n wat suara baragas pas2 jerit kat seanter0 dunIa AKULAH R0CK KENTAL, SEJATI, SUCI DAN YEYYEH!! Amat huduh tahu?? Tambah lagi bila 0rang tua yang buat!! Ingat anak cucu la... Kesian mereka...Banyak pak cik2 x sedar diri..tak perasan maybe...mereka amat hudus pakai jeans k0yak kat lutut dan berambu di per0t!! T0l0nglah paham.... Sudah... Aku da nak 0ut...teng0k acc0unt nuffnang yang begitu menghampaskan lantas mengecewikan wahana mengant0k beb0la mata... Sekian,terima kasey!!

Tol0nglah...Mat r0ck x c00l.. Nak r0ck g duduk dalam gua...0k?? 

Malas Nak Komen Like Jer

NICE BL0G AWARD~

Selamat malam!! x maw tid0q lagi ka ampa suma?? baru bukak buku physic...engat nk baca...tapi..heheh~ rinie sifu pensil k0nt0t bagi award nie kat aku..tergaru rasa ati...hihi..T0mey lak 2 award nieyh!!



     Blog sifu PENSIL K0NT0T nie ade gamb0 kasut kat banner dya!! check it 0ut la..( p0m0t 2 )..huhu

 Nama bl0g dan kenapa k0rang letak nama 2..
 Aku Kenang Kaw~ sebab aku sentiasa mengenang n0stalgi0 besama teman2...sadistic gitu...

5 perkara yang k0rang suka
  • Bl0gging
  • Makan
  • Tid0
  • Baca k0mik
  • Maen game
5 perkara yang k0rang benci
  • Br0adband lembab
  • X der duet
  • Kelaparan
  • Kesunyian
  • Kep0chi
Tag award
sudah~terima kasey!!
Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...