Friday, December 10, 2010

0rang Malaysia Gemuk??

0h tidak!! Eyh, salam kepada pembaca yer... Isu gemuk amat sensitip... Betul tak?? Sapa cakap tak tu memang tipu larr... Mana ada 0rang suka gemuk... Law dah tergemuk tu lain cita la kan?? Semalam..aku ada terbaca surat kab0r yang bila punya tah..kata 0rang kat Malaysia nie termasuk dalam carta 0rang gemuk kat Asia Tenggara... Siap ranking n0mb0r 6 lagi tuh!! cayalah 0rang Malaysia... Sihat2 belaka... Mana taknya...

  •  Pukul 11.30 malam masih lepak sambil menyuap kat rest0ren nasik kandar...
  • Sebelum masuk pejabat pekena r0ti banjir baek punya ngan ayaq k0pi panas...
  • Waktu rehat bedal kueh kat kedai Mak Nab 2 3 talam...
  • Balik rumah makan lagi nasi daging merah..( daging dalam peti tak habis lagi.. )
  • Malam singgah pasar malam cari makanan lagi..
  • Sebelum sampai rumah dari pasar malam, jumpa kedai laksa sedap beli lagi!!
  • Malam sebelum tid0 makan semua yang beli tadi..pastu kr000000hhh...

MANA TAK SIHAT BADAN??!! Tapi kadang2 aku terpikir nie suma bukan salah kita.. ( k0n0n.. ) Yer lah.. Sapa suruh depa bukak kedai makan banyak2?? Dah la sedap.. Murah pulak tu!! Mana tak terliur... Lalu jer tepi jalan..mesti ada gerai jual apa2.. Betul tak... Lalu k0t Grik yang hutan tebal2 tu p0n ada gak sec0tek 2 c0tek kedai makan... Sekarang nie salah siapa??

  • Salah penjual makanan buat makanan yang sedap ka?
  • Salah kita yang berp0ket tebal nie beli makanan ka?
  • Salah kita makan pastu tak reti2 nak bersenam ka?
  • Atau salah juruanalisa yang kata kita ranking n0 6 tu? ( jeles k0t..)
  • Salah siapa??

Hah??!! Macam mana mau bikin nie... Tak pa.. Kita pikir sama2... Aku nak gi makan ni.. ( makan lagi ).. Huhuhu... Selamat makan n terima kaseh yerrr!!
Malas Nak Komen Like Jer

2 comments:

  1. wah..bnyak tul mkn..mkan2 jgn xmkan.slagi boleh suap,suap..nnti dah skit dah xleh mkn pa pe dah

    ReplyDelete
  2. bukan apa.. malaysia ne terlampau bnyk kedai makanan.. tuh pasal sehat2 jek semua.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...