Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday #1


p/s: TWILIGHT FANS, I'm SORRY... I only watched Twilight because of Mr Lautner.. Thanks.
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, December 20, 2011

Pengalaman Lalu Mengajar Kita


Assalamualaikum, selamat pagi buta.. Dah tak mampu dah nakk tidur dah 20 hari aku membuta tanpa kerja. Kini kornea dah tak mampu tutup, seriusly..  Back to the quotes, semua kita ada zaman Gelap masing- masing kan. Kita tak mau ingat benda tuh, tapi macam tape, di rewind- rewind jer dalam kepala otak time mendung- mendung. Kita fikir kenapa kita jer lalu benda- benda pahit macam tuh.. Tapi sedar tak Tuhan tengah bagi kita satu pengajaran.. Mungkin, kita boleh nasihat adik- adik kita, atau anak- anak kita kelak.

 Aku pun ada penyesalan.. Mungkin aku terlalu ego nak mengaku kesalahan tuh, sebaliknya aku tunding jari kat Best Friend aku. 9 lagi sebenarnya menghala ke arah aku. Seriusly, dialah kawan yang tak mampu aku dapat kat mana- mana. Aku pasti. Dia percaya aku time parents aku, time aku sendiri tak percaya diri aku. Kamu hebat lah Shazwa Rina.. Seriusly, aku tak tau nak mintak maaf macam mana. Aku cuma boleh harap dia Google nama dia.. Sorry Wa.. Serius!


 Kita dah tak mau toleh belakang kenang masa silam. Tapi dah nama blog nie sendiri pun Aku Kenang Kaw. Kena la kenang. Tak pa, nanti kalau umur aku panjang and aku ada anak, aku ajar jangan jadi macam aku. Serius! Anak- anak sedara aku pun aku ajar macam tuh.

Mulai sekarang, aku nak start permulaan baru.. OK? Tak OK aku tak boleh buat apa, cuma mampu berdoa semoga semua sedar pengalaman lalu mengajar kita. Jadi lebih kental bak kata senior aku ,yang aku telah sia- siakan jugak.. Haihh, sekian.. Terima kasih dari hati, Kemaafan yang dicari...



Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 19, 2011

Untunglahh Cantikk!


 Assalamualaikum.. Hmm, haihh, mengeluh jer kerja hari nie.. Time tengok TayTay tak der pon cam ni.. Hehe.. Nak masuk jugak tuh.. Ok sapa kat sini cantik, cun, gojes? Semua orang cantik, cun, gojes ok.. Tapi maksud aku kat sini betul- betul cantik, gojes macam Selena Gomez ker, Taylor Swift ker.. Aku rasa as a girl dalam baya- baya aku atau teenagers nie mestih pernah jeles ngan kengkawan korang yang cun dan selalu jadi top student lah ,betul tak? Jangan bohong derrr, mesti pernah!

  Isu cun- melecun ni selalunya timbul dan menjadi ISU apabila orang yang diminati minat kat budak cun lain atau dia pakai baju sebijik macam korang tapi orang lain macam tak perasan kewujudan korang. Orang puji dia jerr.. Cantik baju lah, sesuai ngan U lahh atau setakat tulis OUT~ kat FB tapi dapat 70 ratus like.. Memang time tuh korang terasa kekuranganlah betul tak..

  Tak pun yang si cun gojes ni selamber itik jer cakap korang comot lah, gemuk lah atau memalukan dalam FB ker.. Mesti lagi bengang + menyampah + rendah diri betul tak? Dah tuh dia boleh jer tergeds- geds dengan orang yang korang minat ker.. Tak pun ada jer geng- geng bermulut sampah yang menghina korang depan- depan kan.. Lagi lah! Haihh..

  Apa sangat lah pasal cun- cun ni kan? Cuba tengok muka dia 30 tahun lagi. Masih cun ker? Saat kolagen berkurang tuh, cun lagi kedut- kedut? Dalam kubur nanti ada orang kisah lagi cun- cun? Takdernyer.. Dan bagi yang terover sangat isu cun gojes nie.. Sedarlah.. Tuh satu buli tau tak? Haihh, bagi yang bermulut longkang dok mengejek orang tuh sedar lah, nanti Tuhan tarik balik, susah.. Hmm, terpanjang pulakk.. Ok tengkiu sapa yang baca..

p/s: Taylor Swift dan Selena Gomez jadi pilihan topik cun kerana mereka memang cun dan mereka juga pernah menjadi aweks TayTAY ok? Hmm.. Sesuai Taylor Swift lagi kot kan? Hehe..

I LIKE! tp sayang.. hmm..


Malas Nak Komen Like Jer

BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?


 Assalamualaikum! Hah! Elok sangat la tuh.. Alang- alang aku dok Google pasal IPTA ni MR Ben Ashaari buat segmen ni pulokkss.  Sapa yang membaca harap doakan saya dan kawan-kawan dapat keputusan yang baik agar dapat membantu nusa pertiwi yang dicintai ini!! Cuak nie. Siapa yang mendoakan orang lain, orang tuh akan didoai para malaikat. Straight to the question..
  •  Sila berikan IPT yang ingin korang nak masuk nanti dan jurusan apa yang korang nak amik ? 
  1. TAK TAW!!  Sebab Google tak jumpa IPTA. IPTS ader lah.. Haiyoo, mampus lah aku.. Sebab jurusan yang nak amik tuh unik sangat.. Apa? Forensic Computer.. Hmmm, camna?
  •  Kalau nak sambung ke luar negara , negara mana yg korang nak pergi ? 
  1. Of course, New York.. Sebab kat situ tempat terbaikk nak belajar menda nie. Massachusetts ok jugak.. Tapi budak Melayu susah nak masuk.. ( mati kering la duduk sana,kos sara diri mahai! )
  •  Cita-cita .. Jangan segan .. Berkongsi dengan rakan yang lain.. mana tau boleh bertukar pendapat
  1. Of course, computer forensic expert atau profiler.. Tapi, rasanya kena pakai mask Spiderman lah kot sebab kerja ni bahaya.. Lepas penjenayah tuh keluar penjara, dia tomoi aku mampus.. Haihh.
  •   Apakah yang korang lakukan demi memastikan impian korang tercapai ? 
  1. SPM aku dah usaha.. Tinggal tawakal dan doa.. Sebab aku rasa aku tak cukup usaha. Haihh, ilmu per' komputer' an memang dok kasi mantap lah nie.. English pun tengah fluent kan slow- slow. Basic teak wondo pon ada.. Mana taw. In case. Hehe..
  •  Sapakah sumber inspirasi korang ?
  1.  CSI,Criminal Mind, NCIS.. Sapa kata aku tengok tv membuta tuli.. Dalam hati ada berangan taw.. Dalam kepala ada target.. Tengah buat SPM teringat skil Penelope Garcia and Danny segala bagai.. 
Malaysia tak maju lagi benda nie. Masa nak siasat kes adik Nurin dulu pun kena mintak tolong negara lain.. So, kami sebagai pelopor nie, semangat dan berharap dapat tolong Malaysia satu hari nanti.. Doakan ok! Dan, hah, sapa yang taw IPT mana atau nak bagi tips boleh- boleh.. Tarak HAL! Sekian, terima kasih!




Malas Nak Komen Like Jer

Twilight Saga - The Other Side (by Bruno Mars)



Nampak tak suami saya yang encem?? Kihkihkih.. Tak malu betul mengaku suami tuh.. Haihh, eyy! Ni bukan bercakap pasal vampire H1N1 tuh eh.. Ni cakap pasal wolfy tuh.. Macam mana la Bella nie boleh pilih SI H1N1 tuh jadi laki dia.. Dah la dapat anak freak.. Kan dah jadi vampire.. Haihh, nak komen pon tarak boleh.. Kalau hampa Bella hampa pilih sapa?
Hmm, nampaknya habislah broadband aku cecah limit sebab tengok si Taylor Lautner yang tak kenal aku nie.. Haihh, nanti lembab komplen.. Haihh, banyak sangat merungut eh.. Tarak apa.. TENGKIU!!
Malas Nak Komen Like Jer

SONGLAP : KriMent ( kritik + komen ) aku..



 Assalamualaikum! Uihh, musim cuti- cuti cam nie banyak la citer kat panggung kan.. Kita pun sebagai umat yang suka membazir untuk kepentingan diri ( terkena batang hidung sendiri ni ) pi la bayar untuk menonton filem- filem yang bakal ditayangkan di kaca tv 3- 4 tahun lagi.. Ni sekarang yang famous citer MISSION Impossible.. Sampai habos la tiket. Maka, terpaksalah tengok Songlap.

 Rating dia aku bagi 5/11 kot.. Mungkin bukan genre aku.. Full house tapi aku dapat kesan beberapa yang tido, ada yang dok makan and ada yang dok main mesej jer.. Permulaan dan pertengahan dia agak lambat daripada biasa. Pastuh, kalau kita tengok filem banyak lagu- lagu kan.. Ni sikit je.. Tuh yang mengurangkan minat aku tuh.


 Tapi aku rasa watak yang paling berjaya dapat kat Syafie Naswip ker apa tah yang Muksin tuh.. Yer la, asyik orang dok highlight Shahiezy Sam JER, aku nak highlight orang lain lah.. Tapi serius, dia memang hero citer tuh la.. Bagi aku.. Haha.. Kau memang best lah Mukhsin! ( mana tau reader blog nie sepupu dia ker kan )

 Iklan awal tuh ada tunjuk citer Azura. Bagi peminat Shahz Jazle and Neelofa tuh boleh lah cekidauut tahun depan.. Macam gempak.. Tuh jer. Tengkiu!
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, December 15, 2011

Kenali Spesies Pasangan Korang!

 Bagi korang yang pertama kali keluar dating, memang perlu diselidiki latar belakang pasangan tuh. Bila dah tau spesies pasangan anda tuh, senangla nak manyusun strategi seterusnya.. Enrti ni diambil di majalah.. KIHKIHKIH..

  •  Spesies Waris Jari Hantu ( Boleh dikenali dalam masa yang singkat. Kalau first dating jari jemarinya asyik merayap kat badang korang, sahlah dia spesies Waris Jari Hantu )
  •  Spesies Zombi Kampung Pisang ( Boleh dikenali setelah beberapa kali dating. Kalau setiap kali dating dia asyik kaku macam batang pisang, sengih-sengih kambing ajer, maka sahlah dia spesies Zombi Kampung Pisang )
  •  Spesies Anak Pontianak ( Awek spesies ni cukup mudah dikenali ketika dating. Kalau korang buat lawak sikit pon dia ketawa sampai mengilai panjang maka tak syak lagi beliau adalah spesies anak pontianak. )
  •  Spesies Jangan Pandang Belakang ( Spesies ni boleh dikenalpasti setelah ianya berlaku. Atau dalam erti kata lain, korang tak boleh pandang belakang walau sesaat pon kerana spesies Jangan Pandang Belakang ni hanya menanti saat untuh blah dari idup korang. )
  •  Spesies Chermin (  Spesies ni amat mudah dikenali. Senang cakap pantang nampak cermin mesti nak belek mekap, lipstik, remos dan memacam lagi. Jadi tak susahlah anda pertimbangkan hubungan itu)

  •   Spesis Serigala Jadian ( Spesis yang bakal membaham anda di kala anda leka. Spesis ini juga boleh mencairkan kaum wanita dengan sekali pandang dengan jurus matanya )
p/s: Taylor Lautner ni suami saya yang handsome!! Spesies Taylor Lautner ni memang hampehh la kan.. Huihh mata dia, haihh!
Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, December 14, 2011

Harimau Lagi : Shahrul Azwari Ibrahim

Harimau lagi lah. Haihh, feymes mengalahkan retiss. Ni pasal Shahrul Azwari pulakk..


  •  Nama : Shahrul Azwari Ibrahim
  •  Tarikh lahir : 12 Januari 1993
  •  Asal :  Tanah Merah ,Kelantan ( apasal tak pernah jumpa pon? )
  •  Tinggi: 1.75m
  •  Kelab: Harimau Muda A
  •  Posisi : Striker
  •  Sekolah : Bukit Jalil
 Dia ni jugak mengaku penah bekawan dengan pelakon Fizo Omar uh..
"Sebenarnya, Fizo adalah kawan kepada abang saya. Jadi saya pernahlah berjumpa dan berkawan dengan dia. Itu pun sekejap saja. Fizo ni dulu main bola sama pasukan dengan abang saya," ujarnya.

 Dia jugak bertegas dia tak akan tingggalkan arena bola sepak sebab semua family dia termasuk ayah dia pemain bola sepak.. Bagus lah kan.. HHE
 
"Sebenarnya, kali pertama saya menendang bola sewaktu saya berumur 6 tahun lagi. Itupun selepas saya diajak oleh abang saya iaitu Shariful Ibrahim, 30, yang kini bertugas sebagai jurulatih pasukan Kuala Lumpur bawah 12 tahun. Sekarang ini, adik saya yang baru berusia 15 tahun pun sudah jadi pemain untuk kelab di Kelantan.
"Seorang lagi abang saya yang bernama Ismail Ibrahim pernah bermain bola dalam peringkat daerah di Kelantan.
"Ayah saya pula hanyalah seorang jaguh bola kampung saja. Kalau nak cakap pasal popular, saya rasa abang sayalah (Safuan) yang paling popular di kalangan peminat bola sepak tempatan berbanding kami 5 beradik yang lain," katanya.

 OK. Sapa yang melatah kat sini? Boleh amik borang yerr, sebab dia suka perempuan melatah..

Saya ni suka perempuan yang melatah. Saya rasa mereka ni penghibur," ujar Syahrul sambil ketawa.


Malas Nak Komen Like Jer

Gumiho tu Aper?




 Hah,tengok ak citer Korea My Girlfriend's is a Gumiho sekarang kat TV8 uh? Gumiho tu taw ak menda apa? Tau sebut jer tak main la bro.. Mengikut sumber En Wikipedia, Gumiho atau Kumiho ni ialah musang berekor 9.. 9? Tak pernah jumpa pon.. Musang yang dah hidup beribu- ribu tahun akan bertukar jadik gumiho. Gumiho pulak bebas bertukar jadi apa saja. Yang bertukar jadi awek cun untuk menggoda laki akan makan liver depa. Sebab tuh heroin tuh dok ugut nak makan laki tuh kan.. Tah aku tak tengok pon..


 Gumiho ni kononnya makhluk yang jahat lah.. Ada yang kata dia boleh bertukar jadi pengantin perampuan sbijik- sebijut. Mak pengantin perempuan pon tak leh cam. Nak taw dia ni gumiho hanya kalau removekan baju dia.. Huih, bahaya nie.. Haih tuh jer kot.. TQ
Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 12, 2011

Kenapa Letak Nama Anak Panjang- panjang?

 Assalamualaikum! Selamat semua! Huihhh, tahun nie ramai budak- budak lahir eh, tahun ramai orang kawen, tahun kenduri lahh.. Tahun nie saja aku dapat 3 anak sedara.. Hah, kawen pulak, berpuluh jemputan untuk bulan  nie saja.. Huihh, caner nak pergi nie? Hah.. Pernah hampa nampak tak budak pakai 2 nametag?

 Trend kot nak bagi nama anak panjang berjela nie.. Tak kesian ker kat dia kena pakai banyak name tag? Contoh kejam seperti Nazmi Faiz Fahrin Zain Saidin Tom Rayyan Emier. Hah, nie dah berapa nametag kena pakai nie.. Nanti panggil Nami jer pun.. Haihh.. Kalau nak anak jadi sehebat Nami atau se hensem Zain Saidin pun tak payah la sampai macam tuh kan.. Nanti dia dapat anak nanti nama pak dia yang glemer lebih.

 Kalau untuk baby gurl contoh kejam Luna Surihani Ladyana Lily Mawwar Qasehnya Laila.. Hah, Nanti nak panggil apa? Huihh, kalau minat Lisa Surihani sekalipun tak payah lah pi sumbat kat nama anak kan.. Haihh.. Tuh jer kot..

Nuha 

Yer,sempat lagi menayang anak sedara.. Tengok nama dia Nuha jer.. hhe.. Nuha nanti besaq beli kat Cik Ain Kereta taw.. Nuha kan budak baekk! HHE
Malas Nak Komen Like Jer

LELAKI: Antara Realiti dan Movie..



  Cerita banyak menipu kita kan? Wujud ker cinta sekuat Stefan pada Elena dalam Vampire Diaries? Wujudkah penyokong setia macam Edward Cullen pada Isabella Swan? Dan wujudkan seseorang yang amat hengseng, taff dan setia macam Jacob pada Bella? Wujud ker? Kurang kelogikkan di situ. Banyak cerita macam- macam tuh membuatkan kita rasa cinta tuh indah.. Ewahh.. Tapi, ada ker? Aku rasa amat- tidak- mungkin - ada!


 
 Tuh semua filem.. Mana ada happy ending dalam real life. Ada. Mungkin. Kita gharap story kita happy ending lah kan.. Haih, jeles sungguh- sungguh aku dengan si Bella and Elena tuh.. Mungkin pakwe kena vampire dulu baru depa boleh setia and sayang kita kot.. Haihh.. Happa daa..


 Lelaki! Kalau Tuhan dah bagi muka smart tuh hargai lah.. Jangan nak membuaya dengan ramai perempuan! Mana taw satu hari Tuhan tarik muka handsome bergaya anda tuh, hah! Nak cari sapa? Yang betul- betul sayang anda dah anda tinggalkan.. Cukup- cukuplah kaum Adam.. Jangan bagi kaum Hawa yang lemah- lembut ( ? ) ni rasa kecewa dan putus asa nak percaya anda.. Mulut maw jaga.. OK?



p/s: Aku rasa sekarang aku macam nak buat story genre macam nie pulak lahh kat blog.. Sapa layan jiwang hah? HHE. TQ!
Malas Nak Komen Like Jer

Mungkin Dia Bukan Milikku..


 Ya, selamat tengah malam. Dan selamat hari lahir untuk Ayeem Ayam..  Mungkin kita pernah suka orang kan, dan mungkin dia buat selamber ayam tak tau atau mungkin dia juga lepaskan kita untuk orang lain. Rasa sakit hati tapi, kita selalu fikir kenapa orang lain tuh yang dipilih kan?

 Kadang- kala TUHAN sediakan sesuatu yang lebih baik untuk kita selepas keperitan dan kekecewaan yang kita lalui.. Jadi, lalui hidup anda dengan tabah dan buang lah si diaa yang tak hargai anda.. Anda mungkin 10 kali lagi baik dari dia dan anda mungkin cunn sangat.. Dia takut nak dekat.. Ok?

  Kalau takut nak handle kes- kes spastik yang muNgkin akan merencatkan minda anda bersama lelaki, lupakan atau buat tak tau jer.. Ada jodoh ada.. Tak ada, babai! TQ!
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, December 11, 2011

Terima Kasih En Nuffnang


  Terima kasih Encik Nuffnang. Bagi saya BE.. Tapi sapa tau macam mana nak meningkatkan Current Earning tuh? Macam- macam cara dah cuba.. N, CTR Bonus tuh apa? Haiyaa.. Alangkah bagusnya kalau broadband laju, boleh buat banyak- banyak post and blogwalking jauh- jauh.. Bye!



Malas Nak Komen Like Jer

Nikita Willy Dengan Diego Michiels kah??

 
Mungkinkah? Kapankah? Kok bisa sih? Kenal nggak sama Nikita Willy sama Diego Michiels ini? Acehh, aku pun berbahasa Indonesia demi menghayati gosip nie kann.. Ni Nikita yang belakon Nikita dan Puteri yang Ditukar ni dikatakan bersama dengan Diego Michiels, pemain bola sepak Indon yang pakai jersi 24 lawan dengan Harimau kita hari tuh..


 Yang Diego nie kan, ala macam kat Malaysia lahh, pemain bolasepak semua feymes, so depa ternampak lahh dia gi makan sekali ngan Nikita.. Mak dia ( Nikita ) kata depa tak der pape.. Satu lagi dia macam tak bagi lahh anak dia ni ada apa -apa dengan si Diego ni.

p/s:        Aku rasa Nikita nie nampak muka innocent jer time berlakon.
 p/s/s:    Baru 17 tahun, apasal besar semacam. Ker orang Malaysia yang kecik- kecik?
 p/s/s/s:  No 24 Malaysia ( Muslim Ahmad ) dengan saper eh? HEHEHE

TQ!

Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, December 10, 2011

Kalau Aku Buat Contest... Nak?

 Assalamualaikum! Hah! Nie sekarang nak tukaq template ngan header nie, maklumlah dah bukann budak sekolah. So kena la nampak matured skit kannn? Kalau aku buat contest sapa dapat reka template and header terbaekk dapat hadiah agaknya sapa nak masuk? Hadiahnya?

  •   Novel Pecah- FIXI
  •   Shawl- 3 helai
  •  T-shirt- Cheetah Girls S SIZE

Yang tuh yang pastih, yang pastih akan ditambah lagi.. Nak kuaq shopping, nak p cari hadiah. Ok? Asalkan template tuh cantik dan ada logo Harimau Malaya.. Hadiah aku macam sesuai kat gurls jer.. Ok law boys, aku cari hadiah lain..Hehe.. Trimas..




Malas Nak Komen Like Jer

Saya Suka Freebies Ini Kerana

 Assalamualaikum! Usha shoutmix tengok MR Hafizzi Aziz meh ber' blogwalking'. Pastuh nampak dia buat satu freebies. Oleh kerana aku free so join jer lah freebies nie.. Dia suruh..Pilih tak lebih 3 kan.. SO,

  1.  Header Blogger Muslimah
  2. Doodle Maskot Teddy Bear Comel
  3. Harimau Malaya Berwarna
Kenapa saya suka? Saya suka freebies ini kerana...
  1.  Amat comel dan saya tak reti buat, of course.
  2. Kretip dan ambil masa yang lama kalau nak buat sendiri,sebab tak pro, of course..
  3. Banyak kali try nak buat, tapi paint colour terkeluar merata-rata,of course.
  4. Harimau Malaya tu memang garang dan saya peminat setia, of course.
  5. Of course, kalau dapat doodle pun of course, happy of course.
  6. Of, course, itu sahaja, of course, trimas!!

Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, December 7, 2011

Harimau Ter 'Kecik' : Wan Zaharul Nizam

" Saya cukup berpuas hati dengan persembahan pemain sayap, Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria ( Harimau Muda), kerana biarpun baru berusia 19 tahun, dia mampu bermain dengan baik, berani..." Rajagobal.

 Hah, makin ramai peminat Wan Zaharul nie. Nie serba sedikit pasal dia yang sempat dikorek yerr..

Gamba dari FB demo.


  •  Nama : Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria
  •  Panggilan : Kecik
  •  Posisi : Left winger, Defender
  •  Tarikh lahir:  08.05.1991
  • Asal: Wakaf Baru, Kelantan 
Sekali imbas macam Pasha Ungu kan? Friends di FB kata dia belagak, tak balas apa yang dikomen, aku pulak kata, dia tak sempat berFB laa.. Approve pun dah cukup bagus. TQ
Malas Nak Komen Like Jer

Teknik Menipu Dan Mengampu

 Assalamualaikum. Selamat petang.. Haihh, semenjak dua menjak nie ramai dan yang pro dengan teknik menipu dan mengampu nie.. Tak kan tak pernah jumpa kot.. Cam tak ayat- ayat macam nie.. Ayat sebeginilah yang dikategorikan menipu dan mengampu tahap professional.

  1.  Nice info. I like it.( Bila pi blog tuh, 100% BI dan dari obersis.. Aku tulis BM. Macam mana dia faham? )
  2. Suka pic awk! Cantek! ( Ai, aku letak gambar baldi ngan syampu pun cantik ker? ) 
  3. Ko kan kayo.. ( Bukan aku pinjam duit ang ker semalam? )
Etc, etc lah.. Tapi yang feymes yang macam -macam tuh lah. Atau yang seerti dengannya.. Rasa sedikit sakit hati bila dapat benda- benda hampeh cam nie. JUJUR LAH BABE. Baru best. Nie kumpul dosa berganda- ganda pulak. Aku tau lah tuh ayat copy- paste untuk semua orang.. Haihh, kretip lah sikit.. OK, TQ!


Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 5, 2011

4 Harimau Muda Di MHI

P/S: Nampak tak sebelum Fakhri tendang tuh, Mus tepuk- tepuk , lompat- lompat cam Ribena, COMEY GILEZZZZ! Btw, pelat Terengganu dia agak jelas kan. COMEY! 1 gi, Nami nampak agak cute. TQ.. Hehe.. Hidup Harimau Malaya..

Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, December 3, 2011

Harimau Termuda: Nazmi Faiz Mansor

  Kecik- kecik dah feymes! Ceyh.. Nasib baik pro! Ni hah, si Nami ni, tak amik SPM sebab berkhidmat untuk negara.. Baguih punya.. Oleh kerana rammai yang dah minat si Nami ni, nak cita sikit la yang aku sempat korek kat Google. Tapi still., hati setia pada Muslim Ahmadku! Hehe.

 

  • Nama : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor
  • Tarikh Lahir : 16 Ogos 1994
  • Tinggi : 1.67m ( kecik jer dia ni.. )
  • Pasukan : Harimau Muda B
  • Posisi : Tengah ( dia di mana- mana )
Laju jer dia berlari ke sana sini. Tak penat pun muka. Rasanya dia antara yang bakal menyinar satu hari nanti kan.. Tak pa Nami, Malaysia menyokong anda.. Ang ada setahun lagi nak study. Gunakan sebaiknya. Harap pelajaran pun secemerlang sukan! Dan of course, nama budak sekolah menengah, mesti der time bunga- bunga cinta kan. Ni hah. Penyokong utama Nami. Tak tau la betul ker tak aku Google jer.
 
 

Ok? Tak mau gosip banyak- banyak. Nanti kita buat preview kat Harimau lain pulak.. Terima kasih. 

p/s: Malam ni jangan lupa tengok Majalah 3, ada Harimau Malaya!!!!
Malas Nak Komen Like Jer

Contest menangi Template dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011)

 Assalamualaikum! Pepagi yang segar sempena kelajuan broadband yang boleh ditabik nie apa kata kita vote orang nak? Ni, kali ni contest Wan Hazel. Dapat templete dari dia oo.. Nie template ni pun dia yang buat. Aku suka kerja dia. Comey dan kemas jer. Aku yang banyak songeh suruh dia ubah tuh ubah nie pon dia cool je. Kalau aku la kan, memang buat sendiri la kau. Ni, ikut arahan yang Wan Hazel bagi kat blog dia pastuh vote k! Gambar dia kretip kot. Pi la usha.. Nie kat sini. Wan Hazel punya link blog. Vote- vote! Huhu . Terima kasih!


 
Malas Nak Komen Like Jer

Friday, December 2, 2011

Oh Romualdo!

 Sapa tengok Cave Of The Golden Roses? Ada tak.. Alaaa, cita lama kat TV9 uh.. Aku tak minat sangat cerita nie memula yer laa, sebab dengan ahli sihir baju cam happa, sihir nampak seketul- seketul tipu.. Tapi bila heronya muncul, pehh, ikut terus.. Hahaha, saper si Romualdo tuh? Nie dia..


Kann? Hengseng kann? Haha.. Nama dia Kim Rossi Stuart, lahir 31 Oktober 1969.. Ayah dia pelakon, mak dia top model.. Mau anak tak hengseng kan? Huhu. Dia dah kawen and anak. Boleh cakap English, French and Italian.. Fuhh, nie pulak muka dia sekarang.


Dah tak sehengseng dulu.. Nak tau lebih, Googgle jer.. Huhu.. Bye!
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, December 1, 2011

Bye Bye Sekolah!

 Assalamualaikum!! Lama tak menge'pos' dan meng'update' sebab amik Sijil Penentu Masadepan ( SPM ). Sekarang ni, setelah 10 tahun di sekolah dan bergelar budak sekolah akhirnya sudah habis dah woii! Haha.. Syok habis.. Macam SPM senang and boleh jawap semua ja kan.. Apapun soalan Addmath and Chemistry memang hampeh, di samping semua yang di spot tak masuk.. Result tak tau la macam mana.. So apa mau buat lepas SPM?

  •  Recycle semua kertas latihan.. Kesian kat pokok.. Kalau recycle boleh buat tisu.
  •  Jual atau sedekah buku- buku tak perlu.. Simpan pun dah tak bukak, baik bagi kat orang.
  •  Ambik lesen la woii! Tunngu lagi.. Macam mana nak melewaq.. Haha..
  •  Cari kerja yang tak berat, tak perlu penat dan bergaji banyak ( ada ka? )
  •  Pegi semua kenduri yang ada.. 
  •  Tengok semua cerita kat wayang..
  •  Waktu paling ideal nak diet..
  •  Blog, FB, Twitter peneman 6 jam sehari..
  •  4 jam tengok Tv.
  •  Bakor baju sekolah,dah tak guna dah kan. Hehe..
Hah, nie dia list antara yang paling tak membantu dan tak berguna tapi boleh dilancarkan oleh lepasan SPM. Sapa nak offer aku kerja boleh ajer.. Hahaha.. Gaji mau ada la kan.. Akhir kata, SELAMAT BERCUTI dan MENNDEKA!! hhe..

p/s: Lepas ni aku aktif bersosial network.. Jom la twit- twit.. Hehe
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, September 6, 2011

Lil Wayne ft. Bruno Mars – Mirror Lyrics


[Lil Wayne]
With everything happening today
You dont know whether you’re coming or going
But you think that you’re on your way
Life lined up on the mirror dont blow it
Look at me when Im talkin to you
You looking at me but I’m lookin through you
I see the blood in your eyes
I see the love in disguise
I see the pain hidden in your pride
I see you’re not satisfied
And I dont see nobody else
I see myself I’m looking at the

[Bruno Mars]
Mirror on the wall, here we are again
Through my rise and fall
You’ve been my only friend
You told me that they can understand the man I am
So why are we here talkin’ to each other again

[Lil Wayne]
Oh, I see the truth in your lies
I see nobody by your side
but I’m with you when you re all alone
And you correct me when Im lookin wrong
I see that guilt beneath the shame
I see your soul through your window pain
I see the scars that remain
I see you Wayne, Im lookin at the..

[Bruno Mars]
Mirror on the wall, here we are again
Through my rise and fall
You’ve been my only friend
You told me that they can understand the man I am
So why are we here talkin’ to each other again

[Lil Wayne]
Lookin at me now I can see my past
Damn I look just like my f-ckin dad
Light it up, thats smokin’ mirrors
I even look good in the broken mirror
I see my momma smile thats a blessin
I see the change, I see the message
and no message could been any clearer
So I’m stared with the man in the…

[Bruno Mars]
Mirror on the wall, here we are again
Through my rise and fall
You’ve been my only friend
You told me that they can understand the man I am
So why are we here talkin’ to each other again
uh…
Mirror on the wall, here we are again
Through my rise and fall
You’ve been my only friend
You told me that they can understand the man I am
So why are we here talkin’ to each other again
(so why are we talkin to each other again)
Mirror on the wall.

p/s: We love Bruno Mars. Thanks

Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, September 4, 2011

2nd Giveaway By LyssaSecret

 Assalamualakum! Selamat Hari Ahad. Esok semua dah nak masuk kerja kan? Haha. Ni sebenarnya nak join contest Cik Lyssa Secret sempena hari jadi dia. Btw, bithday kita sama Cik Lyssa! Haha, share lah hadiah. Tak gitu? Cik Lyssa~ Happy birthday yer!


Happy Birthday! Nak tag Encik avdnowhere, cik stellaizz, ngan cik eyka-faiqahh. OK? Terima kasih. Cik Lyssa, jom share hadiah, jomm laa.. HHE
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, September 1, 2011

Iklan Raya Tahun Nie Memang....

 Assalamualakum.. Masih dalam mood raya kan? Kuih raya yang tak habis- habis tambah dengan kemurahhatian pak- cik dan mak- cik yang menghulurkan duit raya yang tak habis- habis nie buat aku rasa raya nie patut di rayakan selalu. Mugkin mood merdeka tak semeriah mood raya sebab tak ada sapa yang nak menghulurkan bendera Malaysia kat aku. Sampul duit raya pus semua kale hijau, tak ada yang warna merah, putih, kuning atau biru.

 Of course time raya banyak cerita best kan. Tak kiralah cerita dari zaman Pak Kaduk yang sudah diulang ratusan kali atau cerita baru yang macam Nur Kasih yang kata tak ada tayang kat lain tuh.. Tak tau pun ada. Kan aku dah tido time tu.. Maklumlah, kuih raya dan laksa sudah memenuhi perut.

 Tengok iklan tak? Tak best kan iklan raya tahun nie. Serious! Bosan, sedih sangat tak bertempat dan tak menjadi. Bagi aku la. Mungkin kerana ketiadaan Allahyarham Yasmin Ahmad yang berbakat tuh. Iklan dia aku rasa memang mennyentuh dan menggeletek urat la. Betul tak.. Haishh, perlu banyak lagi bakat macam nie kat Malaysia nie.

 Al- Fatihah.. Semoga Tuhan mencucuri rahmat ke atas beliau. Terima KASIH.
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, August 30, 2011

10 Perkara Wajib Buat Malam Raya

 Raya dah esok. Malam nie nak buat apa. Ingat tak nak update, buka Encik Nuffnang, Terima Kasih!! Bagi saya duit raya. Hahaha.. Selamat Hari Raya! Semangat terus! Nie apa korang buat malam raya. Sepanjang 17 tahun aku hidup, aku rasa kalian buat malam nie malam raya macam nie.


  1.  Sent ucapan raya. Kad raya semakin melabuhkan tirah kemeriahannya sejajar dengan kewujudan sms, Facebook , Twitter dan blog. Macam- macam ucapan kretif. Maxis dan Celcom juga tak melupakan pengguna mereka. Semua ucap selamat hari raya.
  2.  Pergi tukar duit kecik. Duit besar yang berkepuk dalam beg duit tebal tu nampaknya bakal menjadi habuan kanak- kanak ribena yang bertandang ke rumah. Alahai, kesian.. Hahaha
  3. Keluarkan balang masukkan kuih raya. Standard la tuh. Malam raya baru nak keluarkan balang. Keluar awal- awal habis la alamatnya. Tak pun pecah sini - sana dek kerana anak- anak buah yang buas.
  4.  Mula nak masak juadah utama. Waktu nie barulah nak masak lemang la, ketupat la, rendang lah, pastu esok tak semayang raya. Penat terlentang dek kerana kalut sangat dok memasak.
  5.  Gelabah nak try make up lah, baju lah. Ish, nie mungkin jer terjadi. Mana nak tau nak try style sampin atau selendang yang baru. 
  6.  Mengemas last minit. Dah kemas hari yuh, bersepah balik. Nak tak nak kena kerah semua orang buat kerja kalut- kalut.
  7.  Pasang pelita. Dua tiga hari ni hujan. Tak boleh pasang awal- awal.
 Haihh.. Aku tulis 10, ada 8 ja.. 8 pun 8 laa... Ish. Terima kasih.
Malas Nak Komen Like Jer

Monday, August 29, 2011

Raya Pohon Kemaafaan

 Assalamualaikum. Selamat menjalani hari- hari terakhir puasa. Rasanya semua dah siap beli kelengkapan raya. Baju ratus- ratus dua tiga pasang, langsir, sofa, makanan dan duit raya. Nampaknya juga bakal merugikan golongan ibu bapa dan menguntungkan golongan anak- anak. Siapa yang kedekut. Bolehlah letak mangga 21 inci di pintu gate rumah anda.



 Raya bulan nie jatuh pada akhir bulan 8. Maksudnya awal bulan 9. Bergunung juga dosa dan kesilapan saya telah lakukan sama ada sedar atau tidak. Nampaknya di kesempatan ini, saya ingin meminta maaf. Sesiapa ingin saya menyampaikan ucapan maaf peribadi silalah datang ke rumah pakej sekali makan laksa Penang, ketupat dan duit raya bagi yang bawah umur. Tawaran baikk tak datang selalu. Jom. Serius.

 Nampaknya. Selamat hari raya. Itu sahaja. Sekian. Maaf zahir.  Dan batin. Terima kasih.
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, August 21, 2011

Inspirasi Yang Tak Pasti

  Assalamualaikum. Semua manusia ada inspirasi masing- masin. Kawan, musuh, guru, ibu bapa dan etc. Kadang -kala role model ni cuma random pick. Cuma sekadar ' Ish dia hebat, nak jadi macam dia lah' atau ' Kalau aku pandai macam dia kan best' Sememngnya kita perlu iinspirasi untuk berjaya. Bagi aku mudah. Tak famous pun, hakikatnya anda memang famous. Ya, anda. Haha. Tahniah. Anda berjaya buat saya stay up malam hanya untuk jadi seperti anda. Ya Smurf. Tahniah.


 Mungkin tak relevan lagi untuk saya buka mana- mana laman sosial di kala peperiksaan sudah nampak jelas di hujung mata. Tapi. Saya masih buka. Mana tahu ada pesanan atau benda menarik di wall anda. Haha. Memang jelas. Anda memang inspirasi.

 Tertarik dengan post blogger terkenal di Facebook nya '  A guy can make you think he loves you, but he really doesn’t. A girl can make you think she doesn’t love you, when she really does. ' Saya cuma cakap tertarik. Tak ada maksud selari atau sama waktu dengannya. Apa pun, terima kasih. 


 Kejayaan memang tak datang bergolek atau mengengsot atau merangkak atau lompat katak. Itu yang buat nak mencapai kejayaan itu lebih palat dari biasa tuh.

They were successful guys because they didn’t just plan things and talk themselves out of it. They planned and committed themselves to take action to see the fulfillment of their dreams. The difference between a successful person & others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of action. Remember to take action to see your dreams fulfilled. Just go out there and do what you’ve got to do. TAKE ACTION


Forget about excuses and reasons why you will fail, focus on reasons why you will succeed. Stop postponing dates into the future, don’t have excuses why today might be less important because there is no such thing in anyone’s life as an unimportant day. Everyday is a miracle and an opportunity. Seize every time you have effectively. Remember: No Action, No Success! 

Bahasa dah rojak. Sekian. Terima kasih. Dan sorry.

 
Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, August 20, 2011

Faktor Terbaru Perempuan suka Makan

 Assalamualaikum. Selamat makan. Untuk sahur jap lagi lah. Tapi kalau anda sedang makan sekarang memang hebat lah. Perempuan memang suka makan kan? Tambah lagi waktu tension ker, badmood ker, ehem ker. Memang lah. Tapi revolusi terbaru yang menyebabkan makin ramai perempuan suka makan ialah.. Aku jer ker aku tak tau la kan. Nie hambik, 2 pencetus kemakanan kesukaan yang semakin bertambah.


Razif Hashim. Best In The World. Adus, tengok dia makan memang buat kita pegi cari makanan kat dapur lah.. Bersungguh gila.. Memanglah sedap tapi dia buat benda tu jadi 2 kali sedap. Adui comel lak tuh. Virgo, sama macam aku dan berjuta- juta orang yang lain.. Hehh? Minat lah pulak. Dulu iklan kat 8TV dia yang dok rap. Sekarang dah tak der lah. Ish.. EN Razif! Ish- ish -ish.. Ahh, yang minggu lepas yang dia datang Penang punya time tuh memang semuanya sedap lah.. Gerenti. Sebab aku dah pernah cuba. Mai Penang tak bagitau, law tau leh aku menyebuk kat tempat kejadian.



Sherson Lian. Chef yer. 5 Rencah 5 Rasa. Sempoi jer. Ingat Melayu dah cakap Melayu lancar semacam jer.. Bukan rupanyer.. Mixed. Cina and Mat Saleh. Cari lah kat blog lain dia punya bio.. Berlambak. Main pusing- pusing botol lah, labu lah.. Ish. Chef Wan tak pernah aku tengok buat gitu. Tapi of course, satu benda yang jelas tanpa perlu bersuluh, dia kiut. Ok. Kat TonTon 5 Rencah 5 Rasa duduki tempat ke 4 tau. Ai, tengok resipi ker tengok chef. ISH- ISH- ISH.

5 Rencah 5 Rasa dah habis. Jangan lupa tengok Encik Razif yang kiut dan tak kenal aku kat TV8 dalam Best In The World yer. Terima kasih.


Malas Nak Komen Like Jer

Friday, August 19, 2011

Patriotik ker Raya- o- tic?

 Assalamualaikum. Selamat makan. Malaysia memang kuat makan kan. Tak tahu lah kalau anda masih menyumbat lagi. Bulan puasa menambahkan lagi berat badan ker? Ish.

 Iklan Nuffnang dan naik. Dah pandai daftar yer. Churp Churp dah? Twitter ramai follower. Facebook ramai fans. Daftar lah. Untung- untung boleh ada duit poket sambil belajar dan berblog kan? Hey kawan, sedara, senior, jom lah  Churp Churp. 

Iklan baju raya, kasut raya makin meriah. Iklan bendera Malaysia tak tengok lagi pun. Kesian atuk- atuk kita dulu. Susah jer perjuangkan Malaysia untuk jadi macam sekarang. Kenapa semangat nie makin pudar. Tak kan aku nak semangat sorang- sorang. Nanti difikir kurang betul gamaknya di bulan puasa ni. Kita dah puasa, so raya jer lah? Merdeka? Kita pun dah merdeka kan. Macam mana?


Baru tadi sahabat saya cakap anda online. Apa lagi tunggu, saya pun teringin lah. Hampas. Busy.. Ni sebelum tuh, kenapa keluar macam ni, account aku di hack kah? Ker memang musim dia. Masuk password pun dah salah. Jahanam,
 
Your account is temporarily unavailable due to site maintenance. It should be available again within a few hours. We apologise for the inconvenience. Kenapa? Memang tak berjodoh kah? Huh. Terima kasih
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, August 18, 2011

Perubahan Tak Perlu Diuar- uarkan

 Assalamualaikum. Selamat hari ke- 18 Ramadhan. Bulan platform untuk perubahan. Pahala berganda. Selari dengan lapar berganda dan kerja- kerja tertangguh yang berganda. Semua tak sempurna. Mesti kurang mana- mana. Tapi bila anda berjaya berubah atau mengubah diri anda menjadi insan yang lebih baik. Tak perlulah sebarkan untuk semua friends di Facebook anda itu. Apa motif anda. Dipuji? Atau beritahu insan lain anda dah bersedia untuk menjadi seseorang yang Better than The Best.


 Jika benar anda berubah kerana Allah, biarkan ia menjadi rahsia dan sulit. Orang sekeliling pasti perasaan anda berubah. Tak perlu update status yang buat orang rasa... Ragu. Tak perlu benci orang yang menegur anda. Mereka masih sayangkan anda. Sebab itu mereka tegur. Jangan tenggelam sangat dengan dunia kekayaan dan kesenangan. Bila di alam barzakh semua sama. Jangan over, tolong. Bulan mulia kan.

   Fikir secara matang. Anda dah besar kan. Selamat merdeka. Selamat Hari Raya. Selamat Ramadhan kawan. Terima kasih.
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, July 31, 2011

Cik Cempaka Sari = I Want It!

 Assalamualaikum! Berkenaan dengan tajuk.. Ini mengenai banner yang ditawarkan sebagai hadiah. Tak jemput. Aku nak masuk jugak. Jumpa waktu blogwalking tadi. Aku nak ok. Baru je dalam medulla oblagata pikir nak buat. Tapi macam biasa sebab saya memang terlalu kretip, tak pernah menjadi.. Kena cerita pasal blog Chempaka Sari yeh? Saya baru jumpa blog feymes anda hari nie.. Macam mana eh?

 Ok. Blog dia kale pepel. Ada 888 follower. Aku ke 889 agaknya. Tulis entri dulu baru follow. Cerita agak best.. Aku baca 10 posing paling hot. Memang hot.. Bhaha.. Agak kiut di situ.  Boleh iklan free dengan tempoh masa 24 jam. Minat buat header n banner yang mana memang aku tak minat. Lagi? Tak tahu la.. Bcalah.. nie -nie.. Best o00. Untung untung dapat la an.. Dah la hari nie tarikh last. Baru jumpak pulak tu.. Tak sempat nak menyiasat la Cik Chempaka Sari... Sorry, Terima kasih..

 Dia suruh letak gambar sekali. Lepas aku godek- godek, gambar nie yang aku berminat. Kenapa? Mungkin esok puasa.. Sekian
Malas Nak Komen Like Jer

Sorry Seems To Be..

 Assalamualaikum! Update entri jugak pagi pun.. Tengok anda online aku pun nak jugak, mana tahu anda baca kan. Ya anda. Betul.. Memang anda si pandai. Entri nie akan jadi ringkas untuk anda. Anda tak suka cliche kan. Anda serius. Saya baca tulisan anda. Jauh berbeza dengan tulisan saya. Anda pandai, enrtri anda kadang- kadang memeningkan kepala. Tapi sebab anda berbeza jantina, yang hampir pupus di kala ini, anda ada 4000++ like. Anda jadi feymes. Untungla.


 Saya minta maaf. Bulan puasa dah dekat. Percubaan dah dekat. Saya tak mahu salah dengan anda. Jika anda ada masa selepas solat, anda doa la untuk saya. Moga saya jadi pandai macam anda. Malaikat suka orang yang mendoakan orang lain.

 Saya minta maaf ganggu anda. Serius anda inspirasi saya. Maaf bukan senang nak ucap. Tapi dengan anda saya jadi.... Jadi saya minta maaf lagi. Minta maaf lagi dan lagi. Tak ada langsung nak sakitkan hati atau hampakan anda. Saya tak akan ganggu anda lagi. Ya. Serius. Tapi, saya ingin berterima kasih. Kepandaian anda jadi inspirasi saya nak belajar. Terima kasih.

 Minta maaf, saya dah hampir migrain. Saya perlu tidur. Sata minta maaf. Terima kasih. Semoga anda terus senyum kambing. Saya suka.  Ya ini untuk anda. Nukilan terakhir melibatkan anda. Saya agak pandai tulis nie kat blog. Memang anda tidak akan baca.
Malas Nak Komen Like Jer

Friday, July 29, 2011

Team Kita Best KOTTT!!!

 Assalamualaikum semua.. Amacam? Tengok bila? Pergi stadium ker? Macam aku and orang taman aku memang meriah kot.. Jerit gila- gila..  Maigrain la semua esok.. Aku yang selalu usha Muslim nie dah tak nampak kelibat Muslim dah.. Mana taknya, kalau dulu senang nak cam rambut, sekarang kena perhati betul- betul la kan. Huhuhu.. Hahh, macam aku kata kat tajuk, team kita best kottt sebab...


  •  Mana, mana pemain import kita? Sapa? Ceciter?
  •  Sapa, sapa goalkeeper kita? Khairul Fahmi laa. Boleh ker celen keeper kome? Dok garuk- garuk, sakit- sakit jer kheje..
  •  Sapa, sapa striker kita? Safee Sali kott..  Berbisa tuh.. Dah bola tak pegi kat dia nak buat macam mana?
  • Pertahanan sapa? Aidil kott. Sakit pun turun padang. Ni yang satu tu, tak sakit pun drama baekk punya!
An, an, an? Lagi apa tah.. Tapi memang puas hati kot sebab semua main sampai minit terakhir. Still semangat. Tabik spring la.. Tak per, kalau tak kalah, kita tak tahu mana kekurangan kita kan? So, ok la tu kan. Alla, macam aku pernah kata dulu, kalau bagi bola sebijik kat kita tah, hmmpphh.. Tah ke laut la jawapnya kan? Ok.. Aku nak makan tom yam nie.. Penat sangat menjerit tadi. Bye! Terima kasih!

 p/s: Sapa ada twitter jom la cari saya.. Hahaha.. Baru ingat kot password.. Aenamelynna49. ok.. BYE!
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, July 26, 2011

Auwmm Harimau Auwmmmm!

  
Assalamualaikum.. Yeahh! Seperti tajuknya, selamat maju jaya aku ucapkan kat pasukan harimau kita.. Moga dapat kalahkan dan kempiskan perut si buncitt tuhh! Huhhh! Dasar kebuncitan!! Khairul Fahmi, Muslim GO GO CHAIYOKKK! Hahaha... Semangat jer sokong Muslim.. Tak gitu cikk Hanna Anjell ? Hehehe..

 Yang dekat- dekat dan free tu pegilah mengauumm dengan harimau- harimau kita yerr... Kami tak free nampaknyerr.. Nak gi tengok Harry Potter pun tak lepas nie nak gi mengauumm, lagilahh.. Biar gegarr kat stadium kita. Dekat Singapore dulu 1000 penonton pun tak sampai, kali nie.. Huhh, mesti penuh punya.. Jeles sungguh dengan orang yang tunjuk tiket masuk dekat fesbuk tuh.. Oiii, aku pun nak pegi jugak tau.. Takperlahh, jerit kat kedai char koey teow punn cukup la kann..

 Dan sekali lagi, aku nak ucapkan, SELAMAT MAJU JAYA kepada skuadd harimau kita.. Jangan bagi pemain import Singapura tuh bolos gol kita lagi.. Sekian, terima kasiH!

biar menang lagi yeahhh! 


 p/s:    Muslim!! Semangat Muslim! HEHE
 p/s/s: Sarah n wanie.. Jangan gaduh- gaduh.. Amirulhadi bukan anda yang punya.. Hahahaha
Malas Nak Komen Like Jer

Template and Blog Tutorial

 Assalamualaikum.. Lama benor dah tak bukak blog nie.. Dah cadang nak bersara tapi tak jadi jer.. Ish.. Nie permintaan Umira Syahira nie.. Tanya pasal template and blog tutorial jer minah tuh.. Nahh klik... Aku dah search untuk ang dah.. Aiyaa... Untuk blogger baru pun boleh aje..

 Blog tutorial yang best:
  1. Wan Hazel 
  2. Hafizzi Aziz 
  3. Lyssa Fazureen 
  4. Tutorial Untuk Blog
  5. Teknik Buat Blog 
Tempate best.. Aku tak buat tapi nampak macam cantik laaa...
  1.  Bie Templates
  2. Blogger Templates Blog
  3. My templatez  
  4. Dotty dot dot  
  5. TCBOTB
Check la yang tu dulu.. Sapa nak tambah ka boleh ja.. Selamat berblog... TQ!

    
Malas Nak Komen Like Jer

Monday, June 13, 2011

Sifu? The Other Khairul dan Ben Ashaari la...



Assalamualaikum.. Pagi nie, sebelum mula meng'iron' baju dan menyediakan hati dan minda nak pergi sekolah esok, aku nak cerita pasal blogger kegemaran aku.. Yang atas tu sifu kungfu panda. Nie lain. Tak ada niat nak mengetuk atau membodek, cuma pandangan jer.. Blog diorang memang aku ikut dan cerita sifu aku nie memang berjaya buat aku baca sampai habis.. ( walaupun aku rabun dan betri nak habis atau terdengat terikan dari tingkap atas yang nyaring mengatakan' MELINA! mu tak reti sekoloh ko esok...?" Tetap aku baca...

1. The Other Khairul..Aku mula baca blog dia sejak dia punya entri pasal pesanan ayah kepada anak semua tu. Aku memang cadang nak bagi link tapi tah dia jadi macam mana tah, lambat load korang cari kat Google la yep. Cerita menarik, entri pendek pun dapat ratusan komen. Syabas Inspektor Sahab!

2. Ben Ashaari. Ramai yang jadikan dia idola dalam dunia blogging nie.. Banyak betul entri dia sehari.. Banyak idea dan minat la kot.. Pageview tak payah kata la kan.. Dahsat jugak. Bukan jugak la. Memang.. Komen pun banyak.. Syabas Inspektor Sahab!

TU jer kot.. Bye.. Assalamualaikum.. Terima kasih.
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, June 12, 2011

Ok Fine, Meraka Kalah~

Assalamualaikum! Ok, kepada bapa- bapa yang menyokong Kelantan seperti ayah aku, jangan risau anda boleh lagi menyambut Hari Bapa dengan meriah walaupun team anda kalah. Mereka sudah berusaha. Terutamanya Khairul Fahmi dan Norshahrul tu kan. Asyik jatuh berenang je Abe Shahrul kita tu. Kesian dia, mengah aku tengok. Penat pun bangkit lagi demi kita semua penyokong nie. Dan bagi Daudsu, maybe anda tak sengaja atau ter atau penat atau apa- apa lagi alasan yang boleh diterima kan.. Kalau bagi bola tu kat aku memang lagi dasyat.. Rasanya jadi macam nie jer kot.


Penyokong Kelantan memang aku salute ah. Bersemangat gila. Kat mana saja ada penyokong Kelantan. Tapi, kalau main laser tu memang tak cool lah kan. Kesian jer aku tengok keeper Terengganu tu, apa nama dia tah.. Hehehe.. Tapi aku minat jugak dia dulu. Tapi tak pa.. Korang dah menang.

Ey,cukup dulu la kan pasal bola.. Huhuh.. Sekian pasal bola..Huhuhu.. Terima kasih..
Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, June 11, 2011

Gomo KELATE Gomo!!

Assalamualaikum! Cepat! Jom tengok bola! Kelate cepak lo wei lohh.. Sumbak gol banyok! HAHAHAAHA~ Khairul Fahmi! Tengok bola elok- elok.. Mak aku dari tadi dok Ai Fahmi.. Macam dia kenai je kan.. Hehehe. Norshahrul! Ayuhhhh!
Huish! Semangat betul aku tengok bola nie.. Korang sokong sape?


Apa Norshahrul sorang je kat depan tu? Tolong la dia.. Ish! Main elok- elok! Kami 1 taman menyokong anda! HOOOO YEH! Terima kasih
Malas Nak Komen Like Jer

Gemuk Memang Isu..

Assalamualaikum! Selamat pagi. 0K. Sekarang nak cerita pasal gemuk. Sapa suka gemuk? Semua macam.. Errr..Hmmm.. OK. Semua macam tak selesa bila dah gemuk. Perempuan lagi sensitif isu nie. Ey, kau cam tembam sikit la. Mula gelabah. Muka control habis, tapi dalam hati macam nak hempuk jer kan.

Alaa,comel pa gemuk? Serius memang comel tapi semua benda susah betul tak? Baju susah, kawan susah hape- hapela. Tambah pulak bila dapat kawan macam nie..

Ey, aku rasa aku macam dah gemuk la.. Tapi badan macam papan lapis jer pun.. Saja nak sindir cara baik la tu konon. Orang macam nie senang je.. Jumpa gaung, humban jer dalam tu. Sindir sangat.. Hello? Gemuk tanda dia bahagia. Yang kau nak kecoh tu apehal kan?

Sepesen jenis manusia lagi yang, WEI! Apasal ang makin chubby ah? Soalan macam nak kena hempuk jer kan. Aku dari tadi kira nak menghempuk jer. Kalau aku gemuk, aku mintak duit kat kau ker? HAH?!

Entri aku emo jer malam nie eh. Tak per, sorry ok. Terima kasih sudi melawat.. Jangan gundah- gulana lepak sudah...


Tengok diorang, tak gelabah pun!
Malas Nak Komen Like Jer

HATERS..You Are Fired!



Assalamualakum and g00d day peeps! Today my entry is in English.. Maybe Anwar Hadi's influence. And maybe I get C+ for Malay test recently..

Well,haters.. You are damn famous around the world.. And everybody not escape from this curse.. Is in a curse? Think back. it maybe from our fault. Maybe.. Or this people are jealous. They didn't get what we achieve today..

Or,this haters don't know us deep inside.. You know. Yea that kind of thing. Please haters! Think if you in his/ her place, I don't know.. Yea, I have 1 too.. Naa, its not 1.. Many of them.. If its justified, I'll smack your face with hammer and soaked it in a toilet.. Flush them.. Serve you right..

Don't judge people if you don't know the truth, haters. Human makes mistakes. Human are not perfect in case you don't know it, maybe. Lack of knowledge maybe.
But believe me, human try their best to satisfied other, to make others comfortable with them. But if their fail, you have no right to ambushed them. Or gossips with your best friends or make the nonsense shit status in Facebook.. We are civilized people right. Don't criticize, advise INSTEAD! Or if you are not too coward to face mano- o mano, letters,text! We not live in 60s, I BELIEVE..

I'M ANGRY. Yea. I'M NOT GOOD IN ENGLISH TOO. but I... Just forget about it. I need some food or this will become 16 hundreds time worst FROM THIS..

Sorry... I just give my opinion...So long.


Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...