Sunday, April 3, 2011

Apa Jadi Kalau Mak aku Reti Fesbuk dan Blog?

Assalamualaikum.. Entri ini dibuat selepas penat ngaj0 caner nak fesbuk.. Duk setengah jam ingatkan dan siap 1 akaun tapi tanya aku pulak ' Nak bagi bes0r hurup tu caner? ' Aiy0... Nie keburukan yang mungkin terjadi bila mak aku dah pr0 IT...

1. Akan minat tahap Hagemaru dekat pacik Ben Ashaari kita..

2. Akan like kat fanpage Anuar Zain kat pesbuk..

3. Tak risau bila miss 1 rancangan sebab b0leh teng0k kat t0nt0n..

4. Akan suruh aku menc0nt0hi bl0gger Fatin Liyana n Eqbalzack yang sukseh dlm study!

5. Hari- hari akan melekat kat bel0g Mat Gebu amik resipi.

6. Mintak iPad kat ayah aku.

7. Lapt0p nie dah tak dapat kat aku..

8. Buat perniagaan 0nline sebab ramai dah gila IT.

9. Menyampah abis kat bl0gger Ayeem Ayam, Mr Nakal n Hamzah Ian sebab entri lucas belake.

10. Pengedar T0nik Hati atau Al Jabbar ( huh? )

11. Lupa nak amik aku balik sek0lah sebab d0k teng0k Y0utube

12. Bil eletrik naik mendadak..

13. Br0adband kena p0t0ng sebab ayah aku malas nak bayar dah..

14. Lewat bangun pagi sebab waktu malam d0k asyik bl0gwalking.

Huishh.. Banyak jugak la.. Lagi bayak kalau pikir lagi dalam.. Ish, tak payah lah.
Pandai masak jer p0 dah bagus.. Hehehe... Tengkiu 4 reading!
( uishh, nie bukan mak aku,amik dari g00gle ) Hehehe
Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, April 2, 2011

Preview Sony Ericsson x10 Mini

Assalamualaikum dan selamat malam semua.. Ish kali nak buat previe henp0n yang k0n0nnya wajib dimiliki pada tahun nie.. K0n0n la.. Bila dah beli, huh!!! Menyesal aku terhegeh- hegeh b0dek ayah aku sebab nak beli henp0n nie.. Tapi nie pendapat aku je la.. Ikut 0rang la betul tak...


KEBURUKAN:

1. Tak der z00m untuk kamera

2. Tak b0leh 3g.

3. Agak lembab bila selalu dit0uch- t0uch..

4. Wallpaper x b0leh bubuh sebijik besaq,kena cr0p bagi kecik.

5. Tak b0leh BLUET00TH!!! hampas betul! Nak bleut00th kena d0wnl0ad aps lain..

6. Game cuma ada 1, ak banyak kena d0wnl0ad..

7. Pening nak setup waktu mula- mula beli, sebab banyak s0ngeh ngat.

8. Cepat habis betri.

KEBAIKAN..

1. B0leh t0uch dan guna qwerty. So lambat r0sak. ( aku nak cepat r0sak b0leh beli yg lain..hehe)

2. Ada Ne0reader untuk baca bar c0de.. s0 kalau k0rang pi sh0pping takut tak cukup duit b0leh scan dulu )

3. Ada R0adsyns, Map n Wisepil0t untuk peta kalau sesat ( tapi tak b0leh guna kalau x der wireless )

4. Ada Market, Gmail, G00gle Talk..

5. Ada LED light yang akan menyala bila ada mesej masuk.

Tapi kesimpulan andr0id nie, dia cuma b0leh jadi amat c00l bila ada wireless, kalau tak der wireless, huh! Memang apa p0 tak b0leh buat sebab nak main game cuma ada 1 nak dengar lagu cepat habis betri.. Tapi kalau k0rang suka, terserahlah.. Aku tak~ S0rry S0ny Ericss0n!!
Tegkiu 4 reading!!
Malas Nak Komen Like Jer

Friday, April 1, 2011

Apa Yang Kau TAK Suka hah!!

Aicehh!! Macam ganas jer.. AH, sebelum tu, ASSALAMUALAIKUM.. heheh.. Dalam hidup mesti kita ada tak suka apa- apa kan? Aku tak suka kalau...

1. Iklan lagi lama dari cerita kat tv..

2. Tak der cuti sek0lah dalam sebulan!! Asyik d0k ganti jer.. Macam es0k!! Ish!!

3. Tak der makanan kat kantin.. Semau budak l0wer f0rm telan..

4. Tak der elektrik..Lapt0p jam!! Takder fesbuk dalam sehari..

5. Br0adband ayah aku lupa nak bayar ada ke patut? Gaji dia laju je nak dibayar.!

6. Tidur ada 0rang kacau.. Rasa cam nak bagi patah jer gigi 0rang tu..

7. Suka -suki jer pangkah jalan aku.. Pas tu nak kata aku pangkah jalan dia..

8. Jalan lenggang- lenggang macam itik serenti sembelit..

9. Gelak kalah Hantu Mak Jenab balik h0stel.. Apa kau ingat seksi sagat ke gelak macam tu!!

10. 0rang yang buat- buat suka apa kita buat sedangkan dalam hati carut- carut.. Berani j0m t0m0i ah!!

S0, nak share apa yang k0rang tak suka? Mana tau tak suka bel0g aku ka, tak suka aku ka.. Dah nak teng0k James Durbin kat tv8 nie.. HAHA.. tengs 4 reading!!
Malas Nak Komen Like Jer

Awek Spy Yang Meletup!!!

Assalamualaikum!! Kenal ak Margeretha Geertruida Zelle Atau Mata Hari mie? Yang pasti dia tak jual karipap tepi jalan sebab dia nie spy bagi pasukan penenbak masa perang dunia pertama w00.. Pada masa yang sama, dia gak buat part- time j0b,macam panari eks0tik dan pelacur kelas atasan.. Fuhh! Kelas gitu ma incik!


Perghhh! Memang cun tak hingat ah minah nie.. Sebab dia terer buat p0se berani mati, jap jer dia feymes. Jadi, dia guna la peluang nie dalam sesi spying nyer.. Sukati abah dia jer seberang sempadan antarabangsa.. Maklumlah.. Ramai pelanggan..


Tapi sepandai- pandai Mata Hari manari, akhirnya sh0wd0wn kalah jua! ( heh? ) Sebab dia terb0c0r k0d rahsia Jerman dan akhirnya dikesan.. Isk3.. Kant0i dan apa lagi.. Dia dikenakan hukuman tembak 0leh 12 pasukan penembak lepas dia senyum dan bagi FLAYING KISS kat penont0n.. Fuhh! Kelas betul kau mati!! Sampai hari nie, Mata Hari still dikenang sebagai simb0l pengg0da dan pengkhianatan..


p/s: 0k.. Sapa nak jadi spy?? terima kasih baca yer!! Gambar aku google, nak taw inf0 lebih lanjut sila g00gle juga..hha
Malas Nak Komen Like Jer

Tembikai Warna Biru?

Assalamualaikum!!! Wuaaa.. S0k sek0lah!!! Ish.. Balik kepada tajuk.. Pernah dengar tak tembikai warna biru? Selalu yang biasa kita makan warna merah atau putih betul tak? Nie.. Ambik!! Warna biru beb!!!


Sanggup tak nak makan?? Ish kalau aku tak sanggup.. Tapi tak pernah nampak pun kat tepi jalan.. Pernah nampak tak??


p/s: THANKS FOR READING!!! Jumpa tembikai ni tepi jalan jangan lupa kelui kat aku... Nak ambik gambar real punya!! Nie ambik kat g00gle nie..hha
Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...