Monday, June 13, 2011

Sifu? The Other Khairul dan Ben Ashaari la...



Assalamualaikum.. Pagi nie, sebelum mula meng'iron' baju dan menyediakan hati dan minda nak pergi sekolah esok, aku nak cerita pasal blogger kegemaran aku.. Yang atas tu sifu kungfu panda. Nie lain. Tak ada niat nak mengetuk atau membodek, cuma pandangan jer.. Blog diorang memang aku ikut dan cerita sifu aku nie memang berjaya buat aku baca sampai habis.. ( walaupun aku rabun dan betri nak habis atau terdengat terikan dari tingkap atas yang nyaring mengatakan' MELINA! mu tak reti sekoloh ko esok...?" Tetap aku baca...

1. The Other Khairul..Aku mula baca blog dia sejak dia punya entri pasal pesanan ayah kepada anak semua tu. Aku memang cadang nak bagi link tapi tah dia jadi macam mana tah, lambat load korang cari kat Google la yep. Cerita menarik, entri pendek pun dapat ratusan komen. Syabas Inspektor Sahab!

2. Ben Ashaari. Ramai yang jadikan dia idola dalam dunia blogging nie.. Banyak betul entri dia sehari.. Banyak idea dan minat la kot.. Pageview tak payah kata la kan.. Dahsat jugak. Bukan jugak la. Memang.. Komen pun banyak.. Syabas Inspektor Sahab!

TU jer kot.. Bye.. Assalamualaikum.. Terima kasih.
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, June 12, 2011

Ok Fine, Meraka Kalah~

Assalamualaikum! Ok, kepada bapa- bapa yang menyokong Kelantan seperti ayah aku, jangan risau anda boleh lagi menyambut Hari Bapa dengan meriah walaupun team anda kalah. Mereka sudah berusaha. Terutamanya Khairul Fahmi dan Norshahrul tu kan. Asyik jatuh berenang je Abe Shahrul kita tu. Kesian dia, mengah aku tengok. Penat pun bangkit lagi demi kita semua penyokong nie. Dan bagi Daudsu, maybe anda tak sengaja atau ter atau penat atau apa- apa lagi alasan yang boleh diterima kan.. Kalau bagi bola tu kat aku memang lagi dasyat.. Rasanya jadi macam nie jer kot.


Penyokong Kelantan memang aku salute ah. Bersemangat gila. Kat mana saja ada penyokong Kelantan. Tapi, kalau main laser tu memang tak cool lah kan. Kesian jer aku tengok keeper Terengganu tu, apa nama dia tah.. Hehehe.. Tapi aku minat jugak dia dulu. Tapi tak pa.. Korang dah menang.

Ey,cukup dulu la kan pasal bola.. Huhuh.. Sekian pasal bola..Huhuhu.. Terima kasih..
Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, June 11, 2011

Gomo KELATE Gomo!!

Assalamualaikum! Cepat! Jom tengok bola! Kelate cepak lo wei lohh.. Sumbak gol banyok! HAHAHAAHA~ Khairul Fahmi! Tengok bola elok- elok.. Mak aku dari tadi dok Ai Fahmi.. Macam dia kenai je kan.. Hehehe. Norshahrul! Ayuhhhh!
Huish! Semangat betul aku tengok bola nie.. Korang sokong sape?


Apa Norshahrul sorang je kat depan tu? Tolong la dia.. Ish! Main elok- elok! Kami 1 taman menyokong anda! HOOOO YEH! Terima kasih
Malas Nak Komen Like Jer

Gemuk Memang Isu..

Assalamualaikum! Selamat pagi. 0K. Sekarang nak cerita pasal gemuk. Sapa suka gemuk? Semua macam.. Errr..Hmmm.. OK. Semua macam tak selesa bila dah gemuk. Perempuan lagi sensitif isu nie. Ey, kau cam tembam sikit la. Mula gelabah. Muka control habis, tapi dalam hati macam nak hempuk jer kan.

Alaa,comel pa gemuk? Serius memang comel tapi semua benda susah betul tak? Baju susah, kawan susah hape- hapela. Tambah pulak bila dapat kawan macam nie..

Ey, aku rasa aku macam dah gemuk la.. Tapi badan macam papan lapis jer pun.. Saja nak sindir cara baik la tu konon. Orang macam nie senang je.. Jumpa gaung, humban jer dalam tu. Sindir sangat.. Hello? Gemuk tanda dia bahagia. Yang kau nak kecoh tu apehal kan?

Sepesen jenis manusia lagi yang, WEI! Apasal ang makin chubby ah? Soalan macam nak kena hempuk jer kan. Aku dari tadi kira nak menghempuk jer. Kalau aku gemuk, aku mintak duit kat kau ker? HAH?!

Entri aku emo jer malam nie eh. Tak per, sorry ok. Terima kasih sudi melawat.. Jangan gundah- gulana lepak sudah...


Tengok diorang, tak gelabah pun!
Malas Nak Komen Like Jer

HATERS..You Are Fired!



Assalamualakum and g00d day peeps! Today my entry is in English.. Maybe Anwar Hadi's influence. And maybe I get C+ for Malay test recently..

Well,haters.. You are damn famous around the world.. And everybody not escape from this curse.. Is in a curse? Think back. it maybe from our fault. Maybe.. Or this people are jealous. They didn't get what we achieve today..

Or,this haters don't know us deep inside.. You know. Yea that kind of thing. Please haters! Think if you in his/ her place, I don't know.. Yea, I have 1 too.. Naa, its not 1.. Many of them.. If its justified, I'll smack your face with hammer and soaked it in a toilet.. Flush them.. Serve you right..

Don't judge people if you don't know the truth, haters. Human makes mistakes. Human are not perfect in case you don't know it, maybe. Lack of knowledge maybe.
But believe me, human try their best to satisfied other, to make others comfortable with them. But if their fail, you have no right to ambushed them. Or gossips with your best friends or make the nonsense shit status in Facebook.. We are civilized people right. Don't criticize, advise INSTEAD! Or if you are not too coward to face mano- o mano, letters,text! We not live in 60s, I BELIEVE..

I'M ANGRY. Yea. I'M NOT GOOD IN ENGLISH TOO. but I... Just forget about it. I need some food or this will become 16 hundreds time worst FROM THIS..

Sorry... I just give my opinion...So long.


Malas Nak Komen Like Jer

Friday, June 10, 2011

3 Musketeers!


Assalamualaikum! Selamat malam! Mat Lutfi, Maria Elena dan of course Anwar Hadi la sapa lagi? Sapa lagi apa? 3 musketeers tuh la... Ala, yang jadi revolusi sekarang tuh la! Ish, aku ketinggalan sikit sebenarnya. Tapi, dah ketagihan la pulak.. Ramai dalam kelas ( nak SPM semua buat tak sedar diri ja ) minat Mat Lutfi tapi aku minat ANWAR HADI la..


Tak kan tak kenal kot. Search Google jer lah senang.. Nie nak tengok Anwar Hadi la sekarang nie kan.. Hehehe.. Apasal dia guna Wordpress, tak boleh komen! Aiyoo~ Takpa - takpa.. Dia dapat undian aku kali nie! TILL THEN! bye! Terima Kasih singgah yer.. Baca lagi juta- juta terima kasih!

CHECKkid0t Anwar Hadi kat youtube yer nanti! Bye!
Malas Nak Komen Like Jer

DSLR ke Lomo Cam?

Assalamualaikum! Hai! Aku cuma aktif pagi-pagi dan malam -malam buta jer.. Hehehe! Maklumla penyakit tak boleh tidur menjelma semula.. Study la konon.. Hehehe..

Perasan tak sekarang nie makin ramai dok kilik DSLR? Tambah lagi keluar jenama yang baru yang bikin aku hot sebab tak berjaya nak bodek ayah aku belikan.. Ish.. Tapi ada jugak yang kilik kamera unik- unik macam LC-A, Fisheye, Diana suma nie..


Adus,memang boleh habis duit beli mendalah nie. Lomo cam nie sesuai untuk gambargrapher yang minat analog kamera la.. 1 lagi yang menambah keminatan aku dekat Lomo cam nie, gambar dia semua lawa- lawa. Unik dan menarik lagi..


Tak ker lawa tu.. Selalu jer aku mangacau Mim Jamil ( otaila ), tanya dia pasal kamera -kamera nie. Selalu jer dia suruh aku cari kat Google sendiri.. Huh! Tak pe.. Membantula jugak tu kan.. Nie aku nak yang mana nie? Lomo Cam aku nak, DSLR aku nak.. Law aku anak Datuk ker boleh jugak mintak dua- dua.. Nie kalau mintak dua- dua nie mau kena siku la jawabnyer! Huh! Takpe- takpe.. SLOW- slow kayuh. Heehehe..

p/s: Mim Jamil,banyak kamera demo ade, tak mau bagi 1 ke?
p/s/s: Sepatutnya,aku yang bagi hadiah kat ayah aku,maklumla Hari Bapa..
p/s/s/s: TENGS FOR READING.. Gambar cilok kat Google..
Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, June 8, 2011

Rosalinda - Welcome To Malaysia Song



OK. Kali nie nak bagi video untuk korang tengok.Memang kena tengok! Serious! Welcome To Malaysia! Patriotik doh! hahaha.. Video ini juga telah di'view' sebanyak 90,996 kali dengan jumlah like 140 dan 1330 dislike.. Tapi aku rasa dia nie hebat la.. Berani dan patriotik.. Tak gitu.. Baki dan Guibo dalam 8tv Nite Live pun cakap macam tu
Malas Nak Komen Like Jer

Friday, June 3, 2011

Apa Paksa- Paksa Nie??!!

Assalamualaikum.. Lama tak bel0g- membel0g nie.. Sibuk la k0n0n.. Tapi hari nie nak tanya la kan?.. Pernah tak ada yang paksa- paksa k0rang buat s0mething..? Dah cakap sekali tak nak.. Paksa lagi! Apa k0rang buat? Ada cadangan tak? Bila kita s0und k0ndem la pulak! Cana nak buat 0rang pandai macam nie? Yang sakit hati siap.. Ish.. Tak per.. Jap da cadangan tak? J0m g0sip2 j0m~

p/s: tq 4 reading yea...
Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...