Tuesday, August 30, 2011

10 Perkara Wajib Buat Malam Raya

 Raya dah esok. Malam nie nak buat apa. Ingat tak nak update, buka Encik Nuffnang, Terima Kasih!! Bagi saya duit raya. Hahaha.. Selamat Hari Raya! Semangat terus! Nie apa korang buat malam raya. Sepanjang 17 tahun aku hidup, aku rasa kalian buat malam nie malam raya macam nie.


  1.  Sent ucapan raya. Kad raya semakin melabuhkan tirah kemeriahannya sejajar dengan kewujudan sms, Facebook , Twitter dan blog. Macam- macam ucapan kretif. Maxis dan Celcom juga tak melupakan pengguna mereka. Semua ucap selamat hari raya.
  2.  Pergi tukar duit kecik. Duit besar yang berkepuk dalam beg duit tebal tu nampaknya bakal menjadi habuan kanak- kanak ribena yang bertandang ke rumah. Alahai, kesian.. Hahaha
  3. Keluarkan balang masukkan kuih raya. Standard la tuh. Malam raya baru nak keluarkan balang. Keluar awal- awal habis la alamatnya. Tak pun pecah sini - sana dek kerana anak- anak buah yang buas.
  4.  Mula nak masak juadah utama. Waktu nie barulah nak masak lemang la, ketupat la, rendang lah, pastu esok tak semayang raya. Penat terlentang dek kerana kalut sangat dok memasak.
  5.  Gelabah nak try make up lah, baju lah. Ish, nie mungkin jer terjadi. Mana nak tau nak try style sampin atau selendang yang baru. 
  6.  Mengemas last minit. Dah kemas hari yuh, bersepah balik. Nak tak nak kena kerah semua orang buat kerja kalut- kalut.
  7.  Pasang pelita. Dua tiga hari ni hujan. Tak boleh pasang awal- awal.
 Haihh.. Aku tulis 10, ada 8 ja.. 8 pun 8 laa... Ish. Terima kasih.
Malas Nak Komen Like Jer

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...