Sunday, August 21, 2011

Inspirasi Yang Tak Pasti

  Assalamualaikum. Semua manusia ada inspirasi masing- masin. Kawan, musuh, guru, ibu bapa dan etc. Kadang -kala role model ni cuma random pick. Cuma sekadar ' Ish dia hebat, nak jadi macam dia lah' atau ' Kalau aku pandai macam dia kan best' Sememngnya kita perlu iinspirasi untuk berjaya. Bagi aku mudah. Tak famous pun, hakikatnya anda memang famous. Ya, anda. Haha. Tahniah. Anda berjaya buat saya stay up malam hanya untuk jadi seperti anda. Ya Smurf. Tahniah.


 Mungkin tak relevan lagi untuk saya buka mana- mana laman sosial di kala peperiksaan sudah nampak jelas di hujung mata. Tapi. Saya masih buka. Mana tahu ada pesanan atau benda menarik di wall anda. Haha. Memang jelas. Anda memang inspirasi.

 Tertarik dengan post blogger terkenal di Facebook nya '  A guy can make you think he loves you, but he really doesn’t. A girl can make you think she doesn’t love you, when she really does. ' Saya cuma cakap tertarik. Tak ada maksud selari atau sama waktu dengannya. Apa pun, terima kasih. 


 Kejayaan memang tak datang bergolek atau mengengsot atau merangkak atau lompat katak. Itu yang buat nak mencapai kejayaan itu lebih palat dari biasa tuh.

They were successful guys because they didn’t just plan things and talk themselves out of it. They planned and committed themselves to take action to see the fulfillment of their dreams. The difference between a successful person & others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather a lack of action. Remember to take action to see your dreams fulfilled. Just go out there and do what you’ve got to do. TAKE ACTION


Forget about excuses and reasons why you will fail, focus on reasons why you will succeed. Stop postponing dates into the future, don’t have excuses why today might be less important because there is no such thing in anyone’s life as an unimportant day. Everyday is a miracle and an opportunity. Seize every time you have effectively. Remember: No Action, No Success! 

Bahasa dah rojak. Sekian. Terima kasih. Dan sorry.

 
Malas Nak Komen Like Jer

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...