Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday #1


p/s: TWILIGHT FANS, I'm SORRY... I only watched Twilight because of Mr Lautner.. Thanks.
Malas Nak Komen Like Jer

Tuesday, December 20, 2011

Pengalaman Lalu Mengajar Kita


Assalamualaikum, selamat pagi buta.. Dah tak mampu dah nakk tidur dah 20 hari aku membuta tanpa kerja. Kini kornea dah tak mampu tutup, seriusly..  Back to the quotes, semua kita ada zaman Gelap masing- masing kan. Kita tak mau ingat benda tuh, tapi macam tape, di rewind- rewind jer dalam kepala otak time mendung- mendung. Kita fikir kenapa kita jer lalu benda- benda pahit macam tuh.. Tapi sedar tak Tuhan tengah bagi kita satu pengajaran.. Mungkin, kita boleh nasihat adik- adik kita, atau anak- anak kita kelak.

 Aku pun ada penyesalan.. Mungkin aku terlalu ego nak mengaku kesalahan tuh, sebaliknya aku tunding jari kat Best Friend aku. 9 lagi sebenarnya menghala ke arah aku. Seriusly, dialah kawan yang tak mampu aku dapat kat mana- mana. Aku pasti. Dia percaya aku time parents aku, time aku sendiri tak percaya diri aku. Kamu hebat lah Shazwa Rina.. Seriusly, aku tak tau nak mintak maaf macam mana. Aku cuma boleh harap dia Google nama dia.. Sorry Wa.. Serius!


 Kita dah tak mau toleh belakang kenang masa silam. Tapi dah nama blog nie sendiri pun Aku Kenang Kaw. Kena la kenang. Tak pa, nanti kalau umur aku panjang and aku ada anak, aku ajar jangan jadi macam aku. Serius! Anak- anak sedara aku pun aku ajar macam tuh.

Mulai sekarang, aku nak start permulaan baru.. OK? Tak OK aku tak boleh buat apa, cuma mampu berdoa semoga semua sedar pengalaman lalu mengajar kita. Jadi lebih kental bak kata senior aku ,yang aku telah sia- siakan jugak.. Haihh, sekian.. Terima kasih dari hati, Kemaafan yang dicari...



Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 19, 2011

Untunglahh Cantikk!


 Assalamualaikum.. Hmm, haihh, mengeluh jer kerja hari nie.. Time tengok TayTay tak der pon cam ni.. Hehe.. Nak masuk jugak tuh.. Ok sapa kat sini cantik, cun, gojes? Semua orang cantik, cun, gojes ok.. Tapi maksud aku kat sini betul- betul cantik, gojes macam Selena Gomez ker, Taylor Swift ker.. Aku rasa as a girl dalam baya- baya aku atau teenagers nie mestih pernah jeles ngan kengkawan korang yang cun dan selalu jadi top student lah ,betul tak? Jangan bohong derrr, mesti pernah!

  Isu cun- melecun ni selalunya timbul dan menjadi ISU apabila orang yang diminati minat kat budak cun lain atau dia pakai baju sebijik macam korang tapi orang lain macam tak perasan kewujudan korang. Orang puji dia jerr.. Cantik baju lah, sesuai ngan U lahh atau setakat tulis OUT~ kat FB tapi dapat 70 ratus like.. Memang time tuh korang terasa kekuranganlah betul tak..

  Tak pun yang si cun gojes ni selamber itik jer cakap korang comot lah, gemuk lah atau memalukan dalam FB ker.. Mesti lagi bengang + menyampah + rendah diri betul tak? Dah tuh dia boleh jer tergeds- geds dengan orang yang korang minat ker.. Tak pun ada jer geng- geng bermulut sampah yang menghina korang depan- depan kan.. Lagi lah! Haihh..

  Apa sangat lah pasal cun- cun ni kan? Cuba tengok muka dia 30 tahun lagi. Masih cun ker? Saat kolagen berkurang tuh, cun lagi kedut- kedut? Dalam kubur nanti ada orang kisah lagi cun- cun? Takdernyer.. Dan bagi yang terover sangat isu cun gojes nie.. Sedarlah.. Tuh satu buli tau tak? Haihh, bagi yang bermulut longkang dok mengejek orang tuh sedar lah, nanti Tuhan tarik balik, susah.. Hmm, terpanjang pulakk.. Ok tengkiu sapa yang baca..

p/s: Taylor Swift dan Selena Gomez jadi pilihan topik cun kerana mereka memang cun dan mereka juga pernah menjadi aweks TayTAY ok? Hmm.. Sesuai Taylor Swift lagi kot kan? Hehe..

I LIKE! tp sayang.. hmm..


Malas Nak Komen Like Jer

BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?


 Assalamualaikum! Hah! Elok sangat la tuh.. Alang- alang aku dok Google pasal IPTA ni MR Ben Ashaari buat segmen ni pulokkss.  Sapa yang membaca harap doakan saya dan kawan-kawan dapat keputusan yang baik agar dapat membantu nusa pertiwi yang dicintai ini!! Cuak nie. Siapa yang mendoakan orang lain, orang tuh akan didoai para malaikat. Straight to the question..
  •  Sila berikan IPT yang ingin korang nak masuk nanti dan jurusan apa yang korang nak amik ? 
  1. TAK TAW!!  Sebab Google tak jumpa IPTA. IPTS ader lah.. Haiyoo, mampus lah aku.. Sebab jurusan yang nak amik tuh unik sangat.. Apa? Forensic Computer.. Hmmm, camna?
  •  Kalau nak sambung ke luar negara , negara mana yg korang nak pergi ? 
  1. Of course, New York.. Sebab kat situ tempat terbaikk nak belajar menda nie. Massachusetts ok jugak.. Tapi budak Melayu susah nak masuk.. ( mati kering la duduk sana,kos sara diri mahai! )
  •  Cita-cita .. Jangan segan .. Berkongsi dengan rakan yang lain.. mana tau boleh bertukar pendapat
  1. Of course, computer forensic expert atau profiler.. Tapi, rasanya kena pakai mask Spiderman lah kot sebab kerja ni bahaya.. Lepas penjenayah tuh keluar penjara, dia tomoi aku mampus.. Haihh.
  •   Apakah yang korang lakukan demi memastikan impian korang tercapai ? 
  1. SPM aku dah usaha.. Tinggal tawakal dan doa.. Sebab aku rasa aku tak cukup usaha. Haihh, ilmu per' komputer' an memang dok kasi mantap lah nie.. English pun tengah fluent kan slow- slow. Basic teak wondo pon ada.. Mana taw. In case. Hehe..
  •  Sapakah sumber inspirasi korang ?
  1.  CSI,Criminal Mind, NCIS.. Sapa kata aku tengok tv membuta tuli.. Dalam hati ada berangan taw.. Dalam kepala ada target.. Tengah buat SPM teringat skil Penelope Garcia and Danny segala bagai.. 
Malaysia tak maju lagi benda nie. Masa nak siasat kes adik Nurin dulu pun kena mintak tolong negara lain.. So, kami sebagai pelopor nie, semangat dan berharap dapat tolong Malaysia satu hari nanti.. Doakan ok! Dan, hah, sapa yang taw IPT mana atau nak bagi tips boleh- boleh.. Tarak HAL! Sekian, terima kasih!




Malas Nak Komen Like Jer

Twilight Saga - The Other Side (by Bruno Mars)



Nampak tak suami saya yang encem?? Kihkihkih.. Tak malu betul mengaku suami tuh.. Haihh, eyy! Ni bukan bercakap pasal vampire H1N1 tuh eh.. Ni cakap pasal wolfy tuh.. Macam mana la Bella nie boleh pilih SI H1N1 tuh jadi laki dia.. Dah la dapat anak freak.. Kan dah jadi vampire.. Haihh, nak komen pon tarak boleh.. Kalau hampa Bella hampa pilih sapa?
Hmm, nampaknya habislah broadband aku cecah limit sebab tengok si Taylor Lautner yang tak kenal aku nie.. Haihh, nanti lembab komplen.. Haihh, banyak sangat merungut eh.. Tarak apa.. TENGKIU!!
Malas Nak Komen Like Jer

SONGLAP : KriMent ( kritik + komen ) aku..



 Assalamualaikum! Uihh, musim cuti- cuti cam nie banyak la citer kat panggung kan.. Kita pun sebagai umat yang suka membazir untuk kepentingan diri ( terkena batang hidung sendiri ni ) pi la bayar untuk menonton filem- filem yang bakal ditayangkan di kaca tv 3- 4 tahun lagi.. Ni sekarang yang famous citer MISSION Impossible.. Sampai habos la tiket. Maka, terpaksalah tengok Songlap.

 Rating dia aku bagi 5/11 kot.. Mungkin bukan genre aku.. Full house tapi aku dapat kesan beberapa yang tido, ada yang dok makan and ada yang dok main mesej jer.. Permulaan dan pertengahan dia agak lambat daripada biasa. Pastuh, kalau kita tengok filem banyak lagu- lagu kan.. Ni sikit je.. Tuh yang mengurangkan minat aku tuh.


 Tapi aku rasa watak yang paling berjaya dapat kat Syafie Naswip ker apa tah yang Muksin tuh.. Yer la, asyik orang dok highlight Shahiezy Sam JER, aku nak highlight orang lain lah.. Tapi serius, dia memang hero citer tuh la.. Bagi aku.. Haha.. Kau memang best lah Mukhsin! ( mana tau reader blog nie sepupu dia ker kan )

 Iklan awal tuh ada tunjuk citer Azura. Bagi peminat Shahz Jazle and Neelofa tuh boleh lah cekidauut tahun depan.. Macam gempak.. Tuh jer. Tengkiu!
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, December 15, 2011

Kenali Spesies Pasangan Korang!

 Bagi korang yang pertama kali keluar dating, memang perlu diselidiki latar belakang pasangan tuh. Bila dah tau spesies pasangan anda tuh, senangla nak manyusun strategi seterusnya.. Enrti ni diambil di majalah.. KIHKIHKIH..

  •  Spesies Waris Jari Hantu ( Boleh dikenali dalam masa yang singkat. Kalau first dating jari jemarinya asyik merayap kat badang korang, sahlah dia spesies Waris Jari Hantu )
  •  Spesies Zombi Kampung Pisang ( Boleh dikenali setelah beberapa kali dating. Kalau setiap kali dating dia asyik kaku macam batang pisang, sengih-sengih kambing ajer, maka sahlah dia spesies Zombi Kampung Pisang )
  •  Spesies Anak Pontianak ( Awek spesies ni cukup mudah dikenali ketika dating. Kalau korang buat lawak sikit pon dia ketawa sampai mengilai panjang maka tak syak lagi beliau adalah spesies anak pontianak. )
  •  Spesies Jangan Pandang Belakang ( Spesies ni boleh dikenalpasti setelah ianya berlaku. Atau dalam erti kata lain, korang tak boleh pandang belakang walau sesaat pon kerana spesies Jangan Pandang Belakang ni hanya menanti saat untuh blah dari idup korang. )
  •  Spesies Chermin (  Spesies ni amat mudah dikenali. Senang cakap pantang nampak cermin mesti nak belek mekap, lipstik, remos dan memacam lagi. Jadi tak susahlah anda pertimbangkan hubungan itu)

  •   Spesis Serigala Jadian ( Spesis yang bakal membaham anda di kala anda leka. Spesis ini juga boleh mencairkan kaum wanita dengan sekali pandang dengan jurus matanya )
p/s: Taylor Lautner ni suami saya yang handsome!! Spesies Taylor Lautner ni memang hampehh la kan.. Huihh mata dia, haihh!
Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, December 14, 2011

Harimau Lagi : Shahrul Azwari Ibrahim

Harimau lagi lah. Haihh, feymes mengalahkan retiss. Ni pasal Shahrul Azwari pulakk..


  •  Nama : Shahrul Azwari Ibrahim
  •  Tarikh lahir : 12 Januari 1993
  •  Asal :  Tanah Merah ,Kelantan ( apasal tak pernah jumpa pon? )
  •  Tinggi: 1.75m
  •  Kelab: Harimau Muda A
  •  Posisi : Striker
  •  Sekolah : Bukit Jalil
 Dia ni jugak mengaku penah bekawan dengan pelakon Fizo Omar uh..
"Sebenarnya, Fizo adalah kawan kepada abang saya. Jadi saya pernahlah berjumpa dan berkawan dengan dia. Itu pun sekejap saja. Fizo ni dulu main bola sama pasukan dengan abang saya," ujarnya.

 Dia jugak bertegas dia tak akan tingggalkan arena bola sepak sebab semua family dia termasuk ayah dia pemain bola sepak.. Bagus lah kan.. HHE
 
"Sebenarnya, kali pertama saya menendang bola sewaktu saya berumur 6 tahun lagi. Itupun selepas saya diajak oleh abang saya iaitu Shariful Ibrahim, 30, yang kini bertugas sebagai jurulatih pasukan Kuala Lumpur bawah 12 tahun. Sekarang ini, adik saya yang baru berusia 15 tahun pun sudah jadi pemain untuk kelab di Kelantan.
"Seorang lagi abang saya yang bernama Ismail Ibrahim pernah bermain bola dalam peringkat daerah di Kelantan.
"Ayah saya pula hanyalah seorang jaguh bola kampung saja. Kalau nak cakap pasal popular, saya rasa abang sayalah (Safuan) yang paling popular di kalangan peminat bola sepak tempatan berbanding kami 5 beradik yang lain," katanya.

 OK. Sapa yang melatah kat sini? Boleh amik borang yerr, sebab dia suka perempuan melatah..

Saya ni suka perempuan yang melatah. Saya rasa mereka ni penghibur," ujar Syahrul sambil ketawa.


Malas Nak Komen Like Jer

Gumiho tu Aper?




 Hah,tengok ak citer Korea My Girlfriend's is a Gumiho sekarang kat TV8 uh? Gumiho tu taw ak menda apa? Tau sebut jer tak main la bro.. Mengikut sumber En Wikipedia, Gumiho atau Kumiho ni ialah musang berekor 9.. 9? Tak pernah jumpa pon.. Musang yang dah hidup beribu- ribu tahun akan bertukar jadik gumiho. Gumiho pulak bebas bertukar jadi apa saja. Yang bertukar jadi awek cun untuk menggoda laki akan makan liver depa. Sebab tuh heroin tuh dok ugut nak makan laki tuh kan.. Tah aku tak tengok pon..


 Gumiho ni kononnya makhluk yang jahat lah.. Ada yang kata dia boleh bertukar jadi pengantin perampuan sbijik- sebijut. Mak pengantin perempuan pon tak leh cam. Nak taw dia ni gumiho hanya kalau removekan baju dia.. Huih, bahaya nie.. Haih tuh jer kot.. TQ
Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 12, 2011

Kenapa Letak Nama Anak Panjang- panjang?

 Assalamualaikum! Selamat semua! Huihhh, tahun nie ramai budak- budak lahir eh, tahun ramai orang kawen, tahun kenduri lahh.. Tahun nie saja aku dapat 3 anak sedara.. Hah, kawen pulak, berpuluh jemputan untuk bulan  nie saja.. Huihh, caner nak pergi nie? Hah.. Pernah hampa nampak tak budak pakai 2 nametag?

 Trend kot nak bagi nama anak panjang berjela nie.. Tak kesian ker kat dia kena pakai banyak name tag? Contoh kejam seperti Nazmi Faiz Fahrin Zain Saidin Tom Rayyan Emier. Hah, nie dah berapa nametag kena pakai nie.. Nanti panggil Nami jer pun.. Haihh.. Kalau nak anak jadi sehebat Nami atau se hensem Zain Saidin pun tak payah la sampai macam tuh kan.. Nanti dia dapat anak nanti nama pak dia yang glemer lebih.

 Kalau untuk baby gurl contoh kejam Luna Surihani Ladyana Lily Mawwar Qasehnya Laila.. Hah, Nanti nak panggil apa? Huihh, kalau minat Lisa Surihani sekalipun tak payah lah pi sumbat kat nama anak kan.. Haihh.. Tuh jer kot..

Nuha 

Yer,sempat lagi menayang anak sedara.. Tengok nama dia Nuha jer.. hhe.. Nuha nanti besaq beli kat Cik Ain Kereta taw.. Nuha kan budak baekk! HHE
Malas Nak Komen Like Jer

LELAKI: Antara Realiti dan Movie..



  Cerita banyak menipu kita kan? Wujud ker cinta sekuat Stefan pada Elena dalam Vampire Diaries? Wujudkah penyokong setia macam Edward Cullen pada Isabella Swan? Dan wujudkan seseorang yang amat hengseng, taff dan setia macam Jacob pada Bella? Wujud ker? Kurang kelogikkan di situ. Banyak cerita macam- macam tuh membuatkan kita rasa cinta tuh indah.. Ewahh.. Tapi, ada ker? Aku rasa amat- tidak- mungkin - ada!


 
 Tuh semua filem.. Mana ada happy ending dalam real life. Ada. Mungkin. Kita gharap story kita happy ending lah kan.. Haih, jeles sungguh- sungguh aku dengan si Bella and Elena tuh.. Mungkin pakwe kena vampire dulu baru depa boleh setia and sayang kita kot.. Haihh.. Happa daa..


 Lelaki! Kalau Tuhan dah bagi muka smart tuh hargai lah.. Jangan nak membuaya dengan ramai perempuan! Mana taw satu hari Tuhan tarik muka handsome bergaya anda tuh, hah! Nak cari sapa? Yang betul- betul sayang anda dah anda tinggalkan.. Cukup- cukuplah kaum Adam.. Jangan bagi kaum Hawa yang lemah- lembut ( ? ) ni rasa kecewa dan putus asa nak percaya anda.. Mulut maw jaga.. OK?



p/s: Aku rasa sekarang aku macam nak buat story genre macam nie pulak lahh kat blog.. Sapa layan jiwang hah? HHE. TQ!
Malas Nak Komen Like Jer

Mungkin Dia Bukan Milikku..


 Ya, selamat tengah malam. Dan selamat hari lahir untuk Ayeem Ayam..  Mungkin kita pernah suka orang kan, dan mungkin dia buat selamber ayam tak tau atau mungkin dia juga lepaskan kita untuk orang lain. Rasa sakit hati tapi, kita selalu fikir kenapa orang lain tuh yang dipilih kan?

 Kadang- kala TUHAN sediakan sesuatu yang lebih baik untuk kita selepas keperitan dan kekecewaan yang kita lalui.. Jadi, lalui hidup anda dengan tabah dan buang lah si diaa yang tak hargai anda.. Anda mungkin 10 kali lagi baik dari dia dan anda mungkin cunn sangat.. Dia takut nak dekat.. Ok?

  Kalau takut nak handle kes- kes spastik yang muNgkin akan merencatkan minda anda bersama lelaki, lupakan atau buat tak tau jer.. Ada jodoh ada.. Tak ada, babai! TQ!
Malas Nak Komen Like Jer

Sunday, December 11, 2011

Terima Kasih En Nuffnang


  Terima kasih Encik Nuffnang. Bagi saya BE.. Tapi sapa tau macam mana nak meningkatkan Current Earning tuh? Macam- macam cara dah cuba.. N, CTR Bonus tuh apa? Haiyaa.. Alangkah bagusnya kalau broadband laju, boleh buat banyak- banyak post and blogwalking jauh- jauh.. Bye!



Malas Nak Komen Like Jer

Nikita Willy Dengan Diego Michiels kah??

 
Mungkinkah? Kapankah? Kok bisa sih? Kenal nggak sama Nikita Willy sama Diego Michiels ini? Acehh, aku pun berbahasa Indonesia demi menghayati gosip nie kann.. Ni Nikita yang belakon Nikita dan Puteri yang Ditukar ni dikatakan bersama dengan Diego Michiels, pemain bola sepak Indon yang pakai jersi 24 lawan dengan Harimau kita hari tuh..


 Yang Diego nie kan, ala macam kat Malaysia lahh, pemain bolasepak semua feymes, so depa ternampak lahh dia gi makan sekali ngan Nikita.. Mak dia ( Nikita ) kata depa tak der pape.. Satu lagi dia macam tak bagi lahh anak dia ni ada apa -apa dengan si Diego ni.

p/s:        Aku rasa Nikita nie nampak muka innocent jer time berlakon.
 p/s/s:    Baru 17 tahun, apasal besar semacam. Ker orang Malaysia yang kecik- kecik?
 p/s/s/s:  No 24 Malaysia ( Muslim Ahmad ) dengan saper eh? HEHEHE

TQ!

Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, December 10, 2011

Kalau Aku Buat Contest... Nak?

 Assalamualaikum! Hah! Nie sekarang nak tukaq template ngan header nie, maklumlah dah bukann budak sekolah. So kena la nampak matured skit kannn? Kalau aku buat contest sapa dapat reka template and header terbaekk dapat hadiah agaknya sapa nak masuk? Hadiahnya?

  •   Novel Pecah- FIXI
  •   Shawl- 3 helai
  •  T-shirt- Cheetah Girls S SIZE

Yang tuh yang pastih, yang pastih akan ditambah lagi.. Nak kuaq shopping, nak p cari hadiah. Ok? Asalkan template tuh cantik dan ada logo Harimau Malaya.. Hadiah aku macam sesuai kat gurls jer.. Ok law boys, aku cari hadiah lain..Hehe.. Trimas..




Malas Nak Komen Like Jer

Saya Suka Freebies Ini Kerana

 Assalamualaikum! Usha shoutmix tengok MR Hafizzi Aziz meh ber' blogwalking'. Pastuh nampak dia buat satu freebies. Oleh kerana aku free so join jer lah freebies nie.. Dia suruh..Pilih tak lebih 3 kan.. SO,

  1.  Header Blogger Muslimah
  2. Doodle Maskot Teddy Bear Comel
  3. Harimau Malaya Berwarna
Kenapa saya suka? Saya suka freebies ini kerana...
  1.  Amat comel dan saya tak reti buat, of course.
  2. Kretip dan ambil masa yang lama kalau nak buat sendiri,sebab tak pro, of course..
  3. Banyak kali try nak buat, tapi paint colour terkeluar merata-rata,of course.
  4. Harimau Malaya tu memang garang dan saya peminat setia, of course.
  5. Of course, kalau dapat doodle pun of course, happy of course.
  6. Of, course, itu sahaja, of course, trimas!!

Malas Nak Komen Like Jer

Wednesday, December 7, 2011

Harimau Ter 'Kecik' : Wan Zaharul Nizam

" Saya cukup berpuas hati dengan persembahan pemain sayap, Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria ( Harimau Muda), kerana biarpun baru berusia 19 tahun, dia mampu bermain dengan baik, berani..." Rajagobal.

 Hah, makin ramai peminat Wan Zaharul nie. Nie serba sedikit pasal dia yang sempat dikorek yerr..

Gamba dari FB demo.


  •  Nama : Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria
  •  Panggilan : Kecik
  •  Posisi : Left winger, Defender
  •  Tarikh lahir:  08.05.1991
  • Asal: Wakaf Baru, Kelantan 
Sekali imbas macam Pasha Ungu kan? Friends di FB kata dia belagak, tak balas apa yang dikomen, aku pulak kata, dia tak sempat berFB laa.. Approve pun dah cukup bagus. TQ
Malas Nak Komen Like Jer

Teknik Menipu Dan Mengampu

 Assalamualaikum. Selamat petang.. Haihh, semenjak dua menjak nie ramai dan yang pro dengan teknik menipu dan mengampu nie.. Tak kan tak pernah jumpa kot.. Cam tak ayat- ayat macam nie.. Ayat sebeginilah yang dikategorikan menipu dan mengampu tahap professional.

  1.  Nice info. I like it.( Bila pi blog tuh, 100% BI dan dari obersis.. Aku tulis BM. Macam mana dia faham? )
  2. Suka pic awk! Cantek! ( Ai, aku letak gambar baldi ngan syampu pun cantik ker? ) 
  3. Ko kan kayo.. ( Bukan aku pinjam duit ang ker semalam? )
Etc, etc lah.. Tapi yang feymes yang macam -macam tuh lah. Atau yang seerti dengannya.. Rasa sedikit sakit hati bila dapat benda- benda hampeh cam nie. JUJUR LAH BABE. Baru best. Nie kumpul dosa berganda- ganda pulak. Aku tau lah tuh ayat copy- paste untuk semua orang.. Haihh, kretip lah sikit.. OK, TQ!


Malas Nak Komen Like Jer

Monday, December 5, 2011

4 Harimau Muda Di MHI

P/S: Nampak tak sebelum Fakhri tendang tuh, Mus tepuk- tepuk , lompat- lompat cam Ribena, COMEY GILEZZZZ! Btw, pelat Terengganu dia agak jelas kan. COMEY! 1 gi, Nami nampak agak cute. TQ.. Hehe.. Hidup Harimau Malaya..

Malas Nak Komen Like Jer

Saturday, December 3, 2011

Harimau Termuda: Nazmi Faiz Mansor

  Kecik- kecik dah feymes! Ceyh.. Nasib baik pro! Ni hah, si Nami ni, tak amik SPM sebab berkhidmat untuk negara.. Baguih punya.. Oleh kerana rammai yang dah minat si Nami ni, nak cita sikit la yang aku sempat korek kat Google. Tapi still., hati setia pada Muslim Ahmadku! Hehe.

 

  • Nama : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor
  • Tarikh Lahir : 16 Ogos 1994
  • Tinggi : 1.67m ( kecik jer dia ni.. )
  • Pasukan : Harimau Muda B
  • Posisi : Tengah ( dia di mana- mana )
Laju jer dia berlari ke sana sini. Tak penat pun muka. Rasanya dia antara yang bakal menyinar satu hari nanti kan.. Tak pa Nami, Malaysia menyokong anda.. Ang ada setahun lagi nak study. Gunakan sebaiknya. Harap pelajaran pun secemerlang sukan! Dan of course, nama budak sekolah menengah, mesti der time bunga- bunga cinta kan. Ni hah. Penyokong utama Nami. Tak tau la betul ker tak aku Google jer.
 
 

Ok? Tak mau gosip banyak- banyak. Nanti kita buat preview kat Harimau lain pulak.. Terima kasih. 

p/s: Malam ni jangan lupa tengok Majalah 3, ada Harimau Malaya!!!!
Malas Nak Komen Like Jer

Contest menangi Template dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011)

 Assalamualaikum! Pepagi yang segar sempena kelajuan broadband yang boleh ditabik nie apa kata kita vote orang nak? Ni, kali ni contest Wan Hazel. Dapat templete dari dia oo.. Nie template ni pun dia yang buat. Aku suka kerja dia. Comey dan kemas jer. Aku yang banyak songeh suruh dia ubah tuh ubah nie pon dia cool je. Kalau aku la kan, memang buat sendiri la kau. Ni, ikut arahan yang Wan Hazel bagi kat blog dia pastuh vote k! Gambar dia kretip kot. Pi la usha.. Nie kat sini. Wan Hazel punya link blog. Vote- vote! Huhu . Terima kasih!


 
Malas Nak Komen Like Jer

Friday, December 2, 2011

Oh Romualdo!

 Sapa tengok Cave Of The Golden Roses? Ada tak.. Alaaa, cita lama kat TV9 uh.. Aku tak minat sangat cerita nie memula yer laa, sebab dengan ahli sihir baju cam happa, sihir nampak seketul- seketul tipu.. Tapi bila heronya muncul, pehh, ikut terus.. Hahaha, saper si Romualdo tuh? Nie dia..


Kann? Hengseng kann? Haha.. Nama dia Kim Rossi Stuart, lahir 31 Oktober 1969.. Ayah dia pelakon, mak dia top model.. Mau anak tak hengseng kan? Huhu. Dia dah kawen and anak. Boleh cakap English, French and Italian.. Fuhh, nie pulak muka dia sekarang.


Dah tak sehengseng dulu.. Nak tau lebih, Googgle jer.. Huhu.. Bye!
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, December 1, 2011

Bye Bye Sekolah!

 Assalamualaikum!! Lama tak menge'pos' dan meng'update' sebab amik Sijil Penentu Masadepan ( SPM ). Sekarang ni, setelah 10 tahun di sekolah dan bergelar budak sekolah akhirnya sudah habis dah woii! Haha.. Syok habis.. Macam SPM senang and boleh jawap semua ja kan.. Apapun soalan Addmath and Chemistry memang hampeh, di samping semua yang di spot tak masuk.. Result tak tau la macam mana.. So apa mau buat lepas SPM?

  •  Recycle semua kertas latihan.. Kesian kat pokok.. Kalau recycle boleh buat tisu.
  •  Jual atau sedekah buku- buku tak perlu.. Simpan pun dah tak bukak, baik bagi kat orang.
  •  Ambik lesen la woii! Tunngu lagi.. Macam mana nak melewaq.. Haha..
  •  Cari kerja yang tak berat, tak perlu penat dan bergaji banyak ( ada ka? )
  •  Pegi semua kenduri yang ada.. 
  •  Tengok semua cerita kat wayang..
  •  Waktu paling ideal nak diet..
  •  Blog, FB, Twitter peneman 6 jam sehari..
  •  4 jam tengok Tv.
  •  Bakor baju sekolah,dah tak guna dah kan. Hehe..
Hah, nie dia list antara yang paling tak membantu dan tak berguna tapi boleh dilancarkan oleh lepasan SPM. Sapa nak offer aku kerja boleh ajer.. Hahaha.. Gaji mau ada la kan.. Akhir kata, SELAMAT BERCUTI dan MENNDEKA!! hhe..

p/s: Lepas ni aku aktif bersosial network.. Jom la twit- twit.. Hehe
Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...