Monday, December 19, 2011

BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?


 Assalamualaikum! Hah! Elok sangat la tuh.. Alang- alang aku dok Google pasal IPTA ni MR Ben Ashaari buat segmen ni pulokkss.  Sapa yang membaca harap doakan saya dan kawan-kawan dapat keputusan yang baik agar dapat membantu nusa pertiwi yang dicintai ini!! Cuak nie. Siapa yang mendoakan orang lain, orang tuh akan didoai para malaikat. Straight to the question..
  •  Sila berikan IPT yang ingin korang nak masuk nanti dan jurusan apa yang korang nak amik ? 
  1. TAK TAW!!  Sebab Google tak jumpa IPTA. IPTS ader lah.. Haiyoo, mampus lah aku.. Sebab jurusan yang nak amik tuh unik sangat.. Apa? Forensic Computer.. Hmmm, camna?
  •  Kalau nak sambung ke luar negara , negara mana yg korang nak pergi ? 
  1. Of course, New York.. Sebab kat situ tempat terbaikk nak belajar menda nie. Massachusetts ok jugak.. Tapi budak Melayu susah nak masuk.. ( mati kering la duduk sana,kos sara diri mahai! )
  •  Cita-cita .. Jangan segan .. Berkongsi dengan rakan yang lain.. mana tau boleh bertukar pendapat
  1. Of course, computer forensic expert atau profiler.. Tapi, rasanya kena pakai mask Spiderman lah kot sebab kerja ni bahaya.. Lepas penjenayah tuh keluar penjara, dia tomoi aku mampus.. Haihh.
  •   Apakah yang korang lakukan demi memastikan impian korang tercapai ? 
  1. SPM aku dah usaha.. Tinggal tawakal dan doa.. Sebab aku rasa aku tak cukup usaha. Haihh, ilmu per' komputer' an memang dok kasi mantap lah nie.. English pun tengah fluent kan slow- slow. Basic teak wondo pon ada.. Mana taw. In case. Hehe..
  •  Sapakah sumber inspirasi korang ?
  1.  CSI,Criminal Mind, NCIS.. Sapa kata aku tengok tv membuta tuli.. Dalam hati ada berangan taw.. Dalam kepala ada target.. Tengah buat SPM teringat skil Penelope Garcia and Danny segala bagai.. 
Malaysia tak maju lagi benda nie. Masa nak siasat kes adik Nurin dulu pun kena mintak tolong negara lain.. So, kami sebagai pelopor nie, semangat dan berharap dapat tolong Malaysia satu hari nanti.. Doakan ok! Dan, hah, sapa yang taw IPT mana atau nak bagi tips boleh- boleh.. Tarak HAL! Sekian, terima kasih!




Malas Nak Komen Like Jer

5 comments:

  1. singgah dri segmen sme...

    http://az-meeda.blogspot.com/2011/12/ben-ashaari-tanya-aku-nak-ke-ipt-mana.html

    ReplyDelete
  2. amboi...mask spidey yea...hehe...bagus tgk tv banyak + berfaedah ni... okeh, gudluck tau..! aminn..
    meh singgah meh...
    http://emosbloggingforlifes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hai saya terjah dari blog Ben ni, follow sini. Semoga dapat masuk IPT pilihan..

    jom tengok candy buffet comel tu macamana?

    http://azzaazman.blogspot.com/2011/12/candy-buffet.html

    ReplyDelete
  4. mencabar giler . tapi , best !
    semoga berjaya masuk Massachusetts :)

    http://athirahkimeunkyung.blogspot.com/2011/12/ben-ashaari-tanya-aku-nak-ke-ipt-mana.html

    ReplyDelete
  5. All the best awak :) semoga cita-cita tercapai. Yang penting, semangat tu kena kuat dan jangan sekali-sekali putus asa. ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...