Tuesday, December 20, 2011

Pengalaman Lalu Mengajar Kita


Assalamualaikum, selamat pagi buta.. Dah tak mampu dah nakk tidur dah 20 hari aku membuta tanpa kerja. Kini kornea dah tak mampu tutup, seriusly..  Back to the quotes, semua kita ada zaman Gelap masing- masing kan. Kita tak mau ingat benda tuh, tapi macam tape, di rewind- rewind jer dalam kepala otak time mendung- mendung. Kita fikir kenapa kita jer lalu benda- benda pahit macam tuh.. Tapi sedar tak Tuhan tengah bagi kita satu pengajaran.. Mungkin, kita boleh nasihat adik- adik kita, atau anak- anak kita kelak.

 Aku pun ada penyesalan.. Mungkin aku terlalu ego nak mengaku kesalahan tuh, sebaliknya aku tunding jari kat Best Friend aku. 9 lagi sebenarnya menghala ke arah aku. Seriusly, dialah kawan yang tak mampu aku dapat kat mana- mana. Aku pasti. Dia percaya aku time parents aku, time aku sendiri tak percaya diri aku. Kamu hebat lah Shazwa Rina.. Seriusly, aku tak tau nak mintak maaf macam mana. Aku cuma boleh harap dia Google nama dia.. Sorry Wa.. Serius!


 Kita dah tak mau toleh belakang kenang masa silam. Tapi dah nama blog nie sendiri pun Aku Kenang Kaw. Kena la kenang. Tak pa, nanti kalau umur aku panjang and aku ada anak, aku ajar jangan jadi macam aku. Serius! Anak- anak sedara aku pun aku ajar macam tuh.

Mulai sekarang, aku nak start permulaan baru.. OK? Tak OK aku tak boleh buat apa, cuma mampu berdoa semoga semua sedar pengalaman lalu mengajar kita. Jadi lebih kental bak kata senior aku ,yang aku telah sia- siakan jugak.. Haihh, sekian.. Terima kasih dari hati, Kemaafan yang dicari...



Malas Nak Komen Like Jer

1 comment:

  1. be brave, and call or text her..
    say that you're sorry... surely she can understand..(i guess)
    itupun if u think its worth to sacrifice ur ego..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...