Thursday, April 19, 2012

( CERITA CINTA ) :Aku Muzik Di Hatimu?

 *Assalamualaikum. Cubaan pertama. Test, test. Aku tak minat buat cerita panjang- panjang tapi ini cubaan pertama.


 Dia tak perasan aku. Sapa perasan kan? Nampak jelas dia melayan orang lain dalam group nie. Dia tak pandang aku  langsung. Aku memang mudah kata orang hensem tapi nie lain. Dia buat aku senyum. Cuma tengok muka dia jer aku dah boleh senyum. You must be a sorcerous, coz you just did thing impossible.. Hmm..

 Qaiser Mikhail. Dia perkenalkan diri dia waktu kami mula-mula masuk group nie. Qaiser tuh maksud dia raja dia kata. Mikhail pulak nama serial killer terkenal kat Jerman. Haha.. Mix Jerman and Arab. Patutla mata dia biru. Muka budak- budak mix nie memang tak lepas mata la bila tengok kan. Aku dah lah  lone ranger dalam group nie. Dapat mentor handsome tak boleh nak kongsi kat sesape. Arghh, kacau. Menyesal aku terima UTeM nie. Takder geng langsung.

 'Nak instrumen tak?'
 Tersentak dari lamunan. Qaiser cakap tak mau. Tak der sapa reti main. Aku pun cepat- cepat potong. Nak. Keyboard tuh. Meraung aku dulu bila mama aku kata tak mau hantar pergi kelas keyboard. Nie la masa nak tunjuk bakat.


'Reti main ker? '
' Tak reti saya takkan mintak lah tadik. Kita dapat lagu apa? '
' Bhahaha. Tangan tak bertuah yer adik-adikku sekalian. Tapi saya suka lagu nie. Eminem.When I'm Gone.'


'Vas happening! Gila aku terlewat. So kita dapat lagu apa?' Rizal Amr kawan baik si Qaiser. Tak pernah tak lewat mamat nie.
Qaiser hulurkan saja kertas lirik tu bagi BFF dia tengok.
'Apasal aku rasa nie bukan kita dapat eh? Ko pilih ah Qai? '
' Payah kalau kau kenal aku lebih sangat nie. Ok adik- adikku, ini saya pilih. Hahaha.. Lagu dia macam nie."


Have you ever loved someone so much, you'd give an arm for?
Not the expression, no, literally give an arm for?
When they know they're your heart
And you know you were their armour
And you will destroy anyone who would try to harm he
r



Aduhai dah la aku minat Eminem. Suara dia. Aduhai. Aku pun start main key. Dia terdiam. Terblur.


'  Aik? Apasal tak sambung? '
' You know this song ? '
' I know all Mr Slim Shady's songs too be exact. '
' Woa! That kinda...'
' Boleh kita sambung tak? I dah terpukau dengar kemerduan suara U nie.. Sambung la', Myra dah mula naik daunnn! 
' Ok, ok. Should we started it again? You know the keys I guess' , sambung dia sambil kenyit mata.


Andai kau ada di sini Alia. Andai kau ada. Mesti kau tau apa aku rasa sekarang!




* ends for now. Cubaan. Kalau menjadi baru aku sambung. Haha.. Sesapa yang baca terima kasih!
Kalau nak komen or kritik silakan, jangan malu- malu! 


Malas Nak Komen Like Jer

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...