Saturday, September 22, 2012

Mencari Angel




  Jauh. Kini aku jauh. Semakin kosong. Semakin sepi. Ada kala aku keseorangan di tempat yang dipenuhi orang.  Aku masih dalam misi aku. Mencari seorang angel yang mampu buat aku rasa ada. Di bumi London ramai angel. Rambut kuning, merah, hitam dan jingga. Bermata biru, kelabu dan hijau. Semau dah aku temui. Cuma yang benar- benar mampu menjadi angel untuk aku dan keluargaku kelak belum lagi muncul.

Ini semua gara- gara ayah. Dia juga buat benda yang sama. Dah nama genetik. Tiga langkah sebelum aku keluar dari pintu rumah baru diberitahu kisah chenta nya. Heh, tak sangka. Dulu katanya aku Romeo. Patutlah. Dia pun, nak kata dia Romeo jugak lah tu.

 Zaman sekolahku ustaz pernah berkata, ada seorang angel yang akan menemani soleh. Yang mengabdikan hidupnya atas balasan si soleh lakukan semasa dia hidup. Aku tahu itu di alam sana. Tapi aku juga tahu, ada seorang tertulis untuk aku di alam sini. Umtuk menemani dan menjaga alam ini bersama. Aku masih mencari... Semoga aku ke temu.

Malas Nak Komen Like Jer

New Look Yang Gampang!

 Assalamualaikum. Jawab dulu baru proceed baca. Ok gampang tak new look. Penat deh, dulu waktu tukar temporary waktu boleh choose laju jer aku ignore. Sekarang? Dah tak boleh ignore- ignore. Gampang!! Adui, dah la sebesar A4 paper lagi post ni, segan jer orang lalu sebelah pun boleh baca. Tetepi, ada kelebihan jugak :


  • Korang boleh tengok dengan detail, berapa orang baca setiap satu post korang dengan lebih senang.
  • Nampak lebih kotemporari gitu. Classy habis.
  • Boleh schedule kan yer. Ala- ala Tumblr gitu.
  • Nampak lebih terang tang- tang blog post orang lain.
Dah itu jer lah kot. Aku nak pi explore habis- habis dulu. Bak kata Lisa, kena bersabar.
Malas Nak Komen Like Jer

Thursday, September 13, 2012

Harper Beckham, Sah anak Emak!!

 Assalamualaikum. Hah, ni sangat comel budak nie. Anak Posh and Beckham la katakan. Tengok yer,dia pun mengusha jugak fashion show dengan mak dia. Tengok laa 15 tahun lagi.. Tunggulah.. Tengok apa yang dia cakap dalam hati dia..

Hmm, colour dia tak menarik yer.. Next!

Euww, black so old fashion..

Woo, cun meletup.. Mummy nak yang nie!

Sorry, not my taste. Mummy laporr..

Sapalah nak pakai corak macam tu?

Lambatnya nak habis ni, nak pi Lego land ni!
Kan dah cakap... Like mother like daughter
Malas Nak Komen Like Jer

Hebat Penangan Gangnam Style nie Beb!

 Assalamualaikum, akhirnya setilah berbulan- bulan ada jugak entri bukan apa. Broadband macam beruk nie memang tak boleh nak buat apa lah kan. OK, ok, sekarang straight to the point. Nie Gangnam Style ni, siap Bieber pun berminat lah. Dasat, dasat. Sesi orientasi kami pun ade jer group buat Gangnam Style. Sesi detention English pun, kena Gangnam Style. Haishh, ok kita tengok sapa lagi terjebak dengan Gangnam Style ni.


 



OK, OK memang berlambak lagi. Awesome sangat kah? Sampaikan..


KL STYLE pun ada. Aduhai, ape- apelah korang. Tata!
Malas Nak Komen Like Jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...